Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: H Ουκρανία δεν θα συνάψει ποτέ μια ειρήνη που θα της επιβληθεί

Published

on

volodimyr zelensky 620x350.jpg

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε σήμερα (25/9) τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι σχεδιάζει επιθέσεις σε πυρηνικές υποδομές της Ουκρανίας.

«Έλαβα πρόσφατα και άλλες ανησυχητικές πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας ότι ο Πούτιν φαίνεται να σχεδιάζει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις μας και τις υποδομές τους», είπε ο Ζελένσκι κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε πως «οι Ουκρανοί δεν θα αποδεχθούν ποτέ» μια ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τη Μόσχα η οποία θα τους «επιβληθεί»

Ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε αμφιβολίες για το «αληθινό ενδιαφέρον» μιας ώθησης από την Κίνα και τη Βραζιλία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας: «Δεν θα αυξήσετε την ισχύ σας εις βάρος της Ουκρανίας».

«Όταν κάποιοι προτείνουν εναλλακτικές, σχέδια διευθέτησης με μισή καρδιά, λεγόμενες δέσμες προτάσεων, όχι μόνο αδιαφορούν για τα συμφέροντα και την οδύνη των Ουκρανών αλλά δίνουν στον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν πολιτικό χώρο για να συνεχίσει τον πόλεμο», είπε.

«Ποτέ»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε επίσης πως η χώρα του «δεν θα δεχθεί ποτέ» μια συμφωνία ειρήνης που θα της επιβληθεί» από τις μεγάλες δυνάμεις.

Advertisement

Καταγγέλλοντας «τους αποικιοκρατικούς πολέμους και τις συνωμοσίες των μεγάλων δυνάμεων εις βάρος των μικρών» χωρών, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε πως «οι Ουκρανοί δεν θα αποδεχθούν ποτέ» μια ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τη Μόσχα η οποία θα τους «επιβληθεί».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε «τους αποικιοκρατικούς πολέμους και τις συνωμοσίες των μεγάλων δυνάμεων εις βάρος των μικρών» χωρών

Αναφορές για ουκρανικό χτύπημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Νωρίτερα σήμερα, οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια έγινε στόχος από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το ουκρανικό drone έριξε ένα πύραυλο στο έδαφος του πυρηνικού εργοστασίου, χωρίς να υπάρξουν ζημιές.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επιχείρησε να επαληθεύσει άμεσα το χτύπημα, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη και από τον Μάρτιο του 2022 ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο