Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμοί στο Άγιο Όρος: Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, είπαν σεισμολόγοι στον Γκιουλέκα

Published

on

5064661 620x350.jpg

Συνάντηση με σεισμολόγους για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στο Άγιο Όρος που έχει προκαλέσει γενικότερη ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Οι σεισμολόγοι Κώστας Παπαζάχος (διαδικτυακά), Μανώλης Σκορδίλης και Γιώργος Καρακαΐσης τόνισαν στον υφυπουργό Εσωτερικών πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στο Άγιο Όρος». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχε και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Το φαινόμενο το παρατηρούμε»

Η ενημερωτική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ, είχε θέμα συζήτησης τη διέγερση του ρήγματος που καταγράφει την σεισμική δραστηριότητα στο Άγιο Όρος. Και οι τρεις σεισμολόγοι ήταν καθησυχαστικοί, επισημαίνοντας ότι το ρήγμα, το οποίο έχει διεγερθεί, είναι σχετικά μικρό.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

«Τέτοιου είδους σεισμικές εξάρσεις δεν είναι ασυνήθιστες»

«Τέτοιες σεισμικές δραστηριότητες σε συγκεκριμένες περιοχές έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν και κράτησαν αρκετούς μήνες» δήλωσε μετά το τέλος της ενημέρωσης ο καθηγητής Μανώλης Σκορδίλης, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει εικόνα για διέγερση ενός μεγαλύτερου ρήγματος που θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερο σεισμό».

Advertisement

«Τέτοιου είδους σεισμικές εξάρσεις δεν είναι ασυνήθιστες. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία. Η περιοχή είναι ιδιαίτερη και δίνουμε μεγάλη προσοχή» τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής Γιώργος Καρακαΐσης.

Παίρνοντας τον λόγο ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας εξήγησε ότι, όπως διαβεβαίωσαν οι καθηγητές, πρόκειται για μια σεισμική δραστηριότητα από τις πολλές που συμβαίνουν και σε άλλα σημεία του ελληνικού χώρου. «Αυτό που μας διαβεβαίωσαν οι επιστήμονες είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας. Το φαινόμενο το παρατηρούμε. Ήμασταν υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ενημέρωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΜΑΘ.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο