Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

LIFESTYLE

Γιατί οι άνθρωποι χάνουν φίλους αφού κάνουν πλαστική;

Published

on

PLASTIC.jpg

Τον Μάιο του 2023, η 24χρονη δημιουργός περιεχομένου Maya Rigby έκανε μια διορθωτική ρινοπλαστική, την οποία θεωρεί «πλαστική στην μύτη» της. «Έχω τώρα τη μύτη που θέλω και η όλη διαδικασία δεν ήταν κάτι που απέφυγα να συζητήσω με τους φίλους μου», λέει.

Μόνο μία στενή φίλη, συγκεκριμένα, άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα προς τη Rigby μετά την επέμβαση. «Ήμασταν φίλες για δύο χρόνια εκείνη την εποχή, ήμασταν πολύ δεμένες και μάλιστα ταξιδεύαμε μαζί», λέει.

«Αλλά αφού έφτιαξα τη μύτη μου, κάτι άλλαξε αμέσως στη φιλία μας. Ξαφνικά, γινόταν πιο εκνευρισμένη και απογοητευμένη μαζί μου», λέει η Rigby. Δύο μήνες μετά τη ρινοπλαστική, δεν μιλούσαν πια μεταξύ τους.

«Υπάρχει ο όρος ενεργειακός βρικόλακας»

Η Rigby ανέβασε ένα βίντεο για τη διακοπή της φιλίας τους στο TikTok τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι το ακούσιο «προνόμιο» της ρινοπλαστικής είναι ότι φιλτράρει τους «ψεύτικους φίλους».

«Πάντα έλεγε «μπράβο σου, αλλά εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ» και ποτέ δεν κατάλαβα τι εννοούσε με αυτό», λέει η Rigby.

Advertisement

«Μετά ανέφερε τη μύτη μου μπροστά σε νέα πρόσωπα και έλεγε κάτι σαν “βασίλισσα της ρινοπλαστικής”». Τα σχόλια στο βίντεο της Rigby στο TikTok είναι γεμάτα με παρόμοιες ιστορίες – άνθρωποι που ορκίζονται ότι οι φίλοι τους σταμάτησαν να τους προσκαλούν έξω μετά το BBL ή τους εγκατέλειψαν αφού έχασαν βάρος. Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτές οι σχέσεις θα μπορούσαν να έχουν καταρρεύσει , οι αισθητικές επεμβάσεις φαίνεται να είναι το οριστικό σημείο καμπής για πολλούς.

@chavezdolljazz01 #friendsaftersurgery #datingafterbbl #attentionafterbbl #jealousyaftersurgery #plussizeplasticsurgery #plussizetummytuck #drrobertochavez #drrobertochavezmedina #chavezdoll #drchavezmexico #plasticsurgerymexico #plussize #tummytuck #bbl #bbw #360lipo #cosmeticsurgery #thickwomen #thick ♬ original sound – chavezdolljazz01

Αφού πέρασε μήνες μελετώντας τι συνέβη τους τελευταίους μήνες πριν από τη διάλυση της φιλίας της, η Rigby κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή στην αυτοπεποίθηση και την ανασφάλεια ήταν τελικά η αιτία.

«Υπάρχει ο όρος ενεργειακός βρικόλακας, όπου ένας φίλος απολαμβάνει να τρέφεται από την ενέργειά μας όταν δεν αισθανόμαστε καλά», λέει. «Στη συνέχεια, όταν αποκτάτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δεν παίρνουν πλέον αυτό που θέλουν από τη σχέση»

Αυτό, λέει η Rigby, μπορεί να ισχύει για την πλαστική χειρουργική, αλλά και για να βρείτε μια νέα δουλειά ή να ολοκληρώσετε το μεταπτυχιακό σας. Έχοντας αυτό κατά νου, ιστορίες όπως αυτή της Rigby μπορεί να έχουν να κάνουν λιγότερο με την ίδια την πλαστική χειρουργική και περισσότερο με την αποφυγή, καθώς δεν συζητάμε τα (απολύτως φυσιολογικά) συναισθήματα ζήλιας μέσα στις σχέσεις μας.

Το συναίσθημα της ζήλιας

Στο TikTok, αυτό φαίνεται με ανθρώπους που εκφράζουν την απογοήτευσή τους επειδή αποταμιεύουν για αύξηση στήθους εδώ και 20 χρόνια, αλλά μετά η καλύτερή τους φίλη έκλεισε το ραντεβού της πριν από αυτούς, ή ανθρώπους που νιώθουν ανασφάλεια επειδή όλοι οι φίλοι τους έκαναν BBL. Τώρα αισθάνονται ότι «μοιάζουν με στύλο δίπλα τους».

Η Melissa Doft, πιστοποιημένη πλαστική χειρουργός στη Νέα Υόρκη, λέει ότι οι αισθητικές επεμβάσεις μπορούν να βελτιώσουν την αυτοπεποίθηση των ασθενών. «Μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος που δεν είχε αυτοπεποίθηση για τη φιλία του μπορεί να αισθανθεί περισσότερο εκφοβισμένος [βλέποντας τα αποτελέσματα]», λέει.

Advertisement

Έπειτα, υπάρχει το πρόσθετο γεγονός ότι η πλαστική χειρουργική είναι ακριβή και δεν είναι προσβάσιμη σε όλους (ένα χάσμα πλούτου στις φιλίες μπορεί να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις). Αν και η εμφάνιση ζήλιας μέσα σε μια σχέση δεν χρειάζεται να οδηγήσει σε μόνιμο χάσμα, η παγίδα είναι ότι και τα δύο μέρη πρέπει να παραδεχτούν και να επεξεργαστούν τα συναισθήματα (κάτι που γίνεται δύσκολο επειδή η ζήλια θεωρείται ντροπιαστικό και αρνητικό συναίσθημα) και να κάνουν ανοιχτές συζητήσεις για να ξεπεράσουν το πιθανό μπλοκάρισμα.

*Με πληροφορίες από: Dazed | Laura Pitcher



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο