Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Καρδίτσα: Στη λίμνη Πλαστήρα η 6η Σύνοδος των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

Published

on

karditsa synodos iatron 768x324 1.jpg

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ανακοίνωσε τη διοργάνωση της 6ης Συνόδου Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων της Ελλάδας στο νομό Καρδίτσας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο “Kazarma”, στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, και θα συμμετέχουν σε αυτή 60 Προέδροι Ιατρικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, το 15μελές Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγων, εκπροσώποι της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας. Στη Σύνοδο θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις και αποφάσεις στην υγεία, τα φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν τους ιατρούς σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και θα κατατεθούν προτάσεις και συμπεράσματά στο τελικό κείμενο και στο ψήφισμα που θα εκδοθεί.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε σχετικό αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, το οποίο έγινε δεκτό ως μια αναγνώριση της συμβολής των Καρδιτσιωτών Ιατρών στη επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες Daniel και Elias, όπως ειπώθηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου. Γίνεται δε για πρώτη φορά στη Θεσσαλία.

Καρδίτσα: Στη λίμνη Πλαστήρα η 6η Σύνοδος των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου ν. Καρδίτσας κ   Σίμος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε όλες τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών. ” “Ο ιατρικός σύλλογος Καρδίτσας πραγματοποίησε μία σειρά από δράσεις για να βοηθήσει όσο μπορεί την ταλαιπωρημένη περιοχή μας και επιγραμματικά θα αναφέρω τον υγειονομικό συντονισμό στις τέσσερις δομές προσωρινής φιλοξενίας των πλημμυροπαθών και στο γήπεδο των αεροδιακομιδών, τα μέτρα προφύλαξης που επικοινώνησε με έκτακτη συνέντευξη τύπου με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον αντιτετανικό εμβολιασμό στις περιοχές της καταστροφής, την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες συνανθρώπους μας, την χορήγηση χρηματικών επιταγών λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων σε οικογένειες οικονομικά αδύναμων πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό πέντε περιφερειακών ιατρείων των δήμων Καρδίτσας και Παλαμά και την πρόσφατη δωρεάν διανομή σχολικού υλικού σε πρωτάκια από πλημμυροπαθείς κοινότητες του νομού μας για να φτάσουμε σήμερα στην διοργάνωση της συνόδου προέδρων“.

Ενημέρωσε επίσης ότι οι φιλοξενούμενοι και οι συνοδοί στον ελεύθερό τους χρόνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την φιλοξενία και να θαυμάσουν τις μοναδικές ομορφιές της λίμνης Πλαστήρα, τα θρησκευτικά και τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής μέσω ειδικού προγράμματος επισκέψεων και ξεναγήσεων. Κλείνοντας είπε χαρακτηριστικά: “Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια η Καρδίτσα μας έγινε Πανελλαδικώς γνωστή μέσα από αρνητικά γεγονότα και μεγάλες καταστροφές. Είναι καιρός να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε αυτήν την εικόνα στο Πανελλήνιο με τον ιατρικό σύλλογο Καρδίτσας να πρωτοστατεί προς αυτή την κατεύθυνση μέσω των επαναλαμβανόμενων δράσεων του όπως την πρώτη ιατρική ομάδα διαχείρισης φυσικών καταστροφών στη χώρα, το Πανελλήνιο ιατρικό συνέδριο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από 5 έως 8 Δεκεμβρίου ως πρώτος ιατρικός σύλλογος στην Ελλάδα και με την 6η σύνοδο ιατρικών συλλόγων θέλει να βάλει το δικό του μικρό λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια».

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η “καρδιά” της Ιατρικής Κοινότητας θα “χτυπήσει” στο νομό Καρδίτσας. Χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα για τον Ιατρικό Σύλλογο τη διοργάνωση της 6ης Συνόδου μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Είναι σημαντικό, τόνισε , ότι θα συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με το τελευταίο νομοσχέδιο για την Υγεία και το ΕΣΥ, για τις αντιδράσεις και προβληματισμούς που έχουν προκύψει στον ιατρικό κοσμο, για τα προβλήματα των εργαστηριακών ιατρών με το clowback, ζητήματα που έχουν να κάνει με την τηλεϊατρική. Ζητήματα για τα οποία θα ληφθούν αποφάσεις και θα εκδοθεί ψήφισμα.

Advertisement
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο