Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

H X-ADV της Honda με αυξημένη πρακτικότητα και άνεση

Published

on

486022 25.jpg

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την παρουσίασή της το 2017, η X-ADV της Honda έχει αιχμαλωτίσει την ουσία της ελευθερίας των δύο τροχών σε ένα μοναδικό πακέτο, δημιουργώντας πιστούς οπαδούς σε όλη την Ευρώπη χάρη στον καινοτόμο συνδυασμό ικανότητας των μοτοσυκλετών περιπέτειας και πρακτικότητας των μεγάλων σκούτερ.

Advertisement

25YM Honda X-ADV

Τα τελευταία βήματα προς τα εμπρός ξεκινούν με τη νέα εξωτερική σχεδίαση, η οποία εισάγει μια πιο επιθετική εμφάνιση στο μπροστινό μέρος της X-ADV, χάρη στα νέα φέρινγκ με πολλές έντονες γωνίες και καθαρές ραμμές που δημιουργούν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για το μοντέλο 25YM. Τα φωτιστικά σώματα είναι επανασχεδιασμένα με διπλούς προβολείς LED που διαθέτουν πλέον εξαιρετικά αποτελεσματικά φώτα ημέρας (DRL), τα οποία, είναι τα πρώτα στον κόσμο για τις μοτοσυκλέτες που ενσωματώνουν επίσης διακριτικά τους δείκτες φλας της X-ADV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

25YM Honda X-ADV

 

Advertisement

Το μοντέλο 25YM X-ADV διαθέτει μια ακόμη πιο πλούσια προδιαγραφή που στοχεύει στην ανύψωση της πρακτικότητας και της άνεσης, ξεκινώντας με μια βελτιωμένη έγχρωμη οθόνη TFT πέντε ιντσών με νέας σχεδίασης γραφικά, μενού και λειτουργικότητα που λειτουργεί μέσω ενός νέου διακόπτη τεσσάρων κατευθύνσεων με οπίσθιο φωτισμό. Η οθόνη TFT έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη αναγνωσιμότητα τις φωτεινές μέρες και διαθέτει επίσης συνδεσιμότητα Honda RoadSync, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τα smartphone των αναβατών.

25YM Honda X-ADV

Το cruise control είναι μια άλλη χρήσιμη προσθήκη του μοντέλου 25YM για μεγαλύτερες διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο. Η περαιτέρω αναβάθμιση της πρακτικότητας και της άνεσης έρχεται με τη μορφή μιας παχύτερης σέλας που είναι διαμορφωμένη για ευκολότερη πρόσβαση από το έδαφος και μιας νέας ζελατίνας με ευκολότερη ρύθμιση.

25YM Honda X-ADV

Για ένα τόσο καινοτόμο όχημα όπως η X-ADV, 25YM διαθέτει 25 εξωτερικά τμήματα κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά, όπως ανακυκλωμένα πλαστικά και πλαστικά βιομάζας – μια εκτεταμένη χρήση τέτοιων υλικών που είναι πρωτοφανής σε οποιαδήποτε προηγούμενη μοτοσυκλέτα Honda. Αυτή η χρήση βιώσιμου υλικού Durabio™ και άλλων ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών από καουτσούκ για τα εξωτερικά καλύμματα αποτελούν μέρος του μακροπρόθεσμου στόχου της Honda να επιτύχει “100% βιώσιμη χρήση υλικών” έως το 2050.

Advertisement

25YM Honda X-ADV

Ανακυκλωμένα υλικά από προφυλακτήρες αυτοκινήτων Honda χρησιμοποιούνται για τις βαλίτσες αποσκευών και το κάτω μέρος της σέλας για πρώτη φορά. Το ανακυκλωμένο υλικό πολυπροπυλενίου, χρησιμοποιείται για πολλά καλύμματα. Το πλαστικό βιομάζας “DURABIO™” (σήμα κατατεθέν της Mitsubishi Chemical Corporation), χρησιμοποιείται στα πλαϊνά καλύμματα της ποδιάς και στη ζελατίνα. Η πρώτη στον κόσμο χρήση πλαστικού βιομάζας DURABIO™ στα εξωτερικά τμήματα των μοτοσυκλετών, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της αποφυγής των εκπομπών CO2 που σχετίζονται με τη συμβατική διαδικασία βαφής.

Στον τομέα των επιδόσεων, όπως και πριν, ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας συνδυάζει ισχυρές επιδόσεις με ροπή από τις χαμηλές έως της μεσαίες στροφές λειτουργίας, με εύκολία χειρισμών και εξαιρετικό βαθμό απόδοσης στην κατανάλωση καυσίμου. Η μέγιστη ισχύς παραμένει στους 58 ίππους με εντυπωσιακή ροπή 69 Nm, ενώ η κατανάλωση μπορεί να παραμείνει στα 3,6 λίτρα/100 χλμ. Για το μοντέλο 25YM, οι μηχανικοί της Honda βελτίωσαν περαιτέρω το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DCT), για να προσφέρουν πιο ομαλή εκκίνηση από στάση και αυξημένο έλεγχο σε ταχύτητες κάτω των 10 km/h, αυξάνοντας σημαντικά τις ικανότητες της X-ADV μέσα και γύρω από τα αστικά περιβάλλοντα.

Το υπόβαθρο όλων των παραπάνω είναι ένα σκληρό σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα, το οποίο χρησιμοποιεί μπροστινά πιρούνια USD 41 mm και ένα πίσω μονό αμορτισέρ Pro-Link τοποθετημένο σε αλουμινένιο ψαλίδι. Η μοτοσυκλέτα έχει ακτινωτές ζάντες 17 ιντσών εμπρός και 15 ιντσών πίσω, ενώ το φρενάρισμα παρέχεται από τις διπλές, ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων που πιάνουν σε πλωτούς δίσκους 296 mm μπροστά, με μονοπίστονη δαγκάνα και μονό δίσκο 240 mm στον πίσω τροχό.

25YM Honda X-ADV

Advertisement

Η ανανέωση των μοντέλων 25YM θα δει επίσης μια νέα παλέτα χρωμάτων διαθέσιμη, με την X-ADV να προσφέρεται σε τρία νέα χρώματα: Graphite Black, Pearl Glare White και Matte Deep Mud Grey. Επιπλέον, μια μοναδική Special Edition X-ADV θα είναι διαθέσιμη σε ένα τολμηρό, “cyberpunk-esque” Matte Gold Finch Yellow που θα διαθέτει ένα αποκλειστικό σετ γραφικών διπλού τόνου.

25YM Honda X-ADV

Μέχρι σήμερα, πάνω από 76,000 X-ADV έχουν πουληθεί σε όλη την Ευρώπη, με την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία να είναι οι μεγαλύτερες αγορές για το μοντέλο, με περισσότερες από 60,000 από αυτές τις πωλήσεις. Ακολουθώντας τη CB750 Hornet, η X-ADV ήταν η δεύτερη μοτοσυκλέτα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Honda στην Ευρώπη το 2023. Ήταν επίσης η τέταρτη μοτοσυκλέτα περιπέτειας με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023. Το 2019, ο Renato Zocchi χρησιμοποίησε μία ελαφρώς τροποποιημένη X-ADV για να αγωνιστεί – και να κερδίσει – στο Ράλι Γιβραλτάρ

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο