Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Συγκαλείται εκτάκτως το ΣΑ του ΟΗΕ για να συζητήσει τη σύγκρουση Ισραήλ – Χεζμπολάχ

Published

on

security council 1 620x350.jpg

Το Συμβούλιο Ασφαλείας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Τετάρτη στις 18:00 (ώρα Νέας Υόρκης• στη 01:00 αύριο Πέμπτη ώρα Ελλάδας), για να συζητήσει την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Χεζμπολάχ.

Απογοήτευση Λιβάνου από την ομιλία Μπάιντεν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Σφοδροί βομβαρδισμοί των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στον Λίβανο στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους προχθές Δευτέρα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η σλοβένικη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Στη συνεδρίαση, που συγκλήθηκε κατόπιν επίσημου αιτήματος της Γαλλίας, θα είναι παρών ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, διευκρίνισε η προεδρία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ εξέφρασε απογοήτευση χθες Τρίτη για την τοποθέτηση που έκανε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη ραγδαία κλιμάκωση της κρίσης.

«Δεν επιλύει το πρόβλημα»

Πρόσθεσε πάντως ότι διατηρεί ελπίδες, επισημαίνοντας πως η Ουάσιγκτον είναι ο «μόνος» παράγοντας που μπορεί να παρέμβει και να βοηθήσει.

Advertisement

«Δεν ήταν ισχυρή. Δεν ήταν υποσχόμενη» και «δεν επιλύει το πρόβλημα», έκρινε ο κ. Χαμπίμπ, αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ.

Μολαταύτα, «διατηρώ ακόμη ελπίδες. Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να κάνει τη διαφορά» ασκώντας επιρροή στο Ισραήλ, τόνισε.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο