Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάνδρι: Τι συνέβη με το Tesla που πήρε φωτιά

Published

on

tesla 620x350.jpg

Η εικόνα από το Tesla μισοκαμένο στο Χαλάνδρι την ώρα που ήταν στον φορτιστή σοκάρει. Στην οδό Αγίας Παρασκευής στο Χαλάνδρι Αττικής έσπευσε η πυροσβεστική με ισχυρότατες δυνάμεις καταφέρνοντας τα πληρώματα 3 οχημάτων να σβήσουν τη φωτιά. Το αμάξι έγινε, δυστυχώς, παρανάλωμα του πυρός.

Τι προκάλεσε όμως την πυρκαγιά; Πήρε φωτιά το αυτοκίνητο ή ο φορτιστής; Και γιατί; Πως σβήνει με ασφάλεια μία τέτοια φωτιά σε ένα όχημα που στην ουσία είναι μια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας; Οι ειδικοί απαντούν και εξηγούν.

Ανάλογα περιστατικά μόνο σπάνια δεν είναι, αμέτρητα τα βίντεο στο διαδίκτυο.

Πολλά τα ερωτήματα με τους ειδικούς να απαντούν και να εξηγούν τι συνέβη

Σε άλλες περιπτώσεις τα ΜΜΕ θα πουν πως η μπαταρία εξερράγη μετά από ατύχημα. Περίοικοι θα πουν πως το αμάξι λαμπάδιασε μετά από την εκτροπή του από τον δρόμο.

Και αν λαμπαδιάσει; Τότε αν είσαι τυχερός, όπως στο Tesla της Αγίας Παρασκευής, η φωτιά σβήνει σχετικά εύκολα. Όμως υπάρχει και η άλλη περίπτωση, όταν πυροσβέστες χρειάστηκαν 190.000 λίτρα νερού για να σβήσουν μια μπαταρία Tesla που καίει στους 1.000 βαθμούς Φαρενάιτ.

Advertisement

Επρόκειτο για ένα φορτηγό Tesla Semi, και όλοι καταλαβαίνουμε τι θα σήμαινε αυτή η τεράστια κατανάλωση σε νερό αν η φωτιά ξεσπούσε σε ένα πάρκινγκ γεμάτο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης του Tesla

Αποκλειστικά στο Live News μίλησε ο ιδιοκτήτης του Tesla, ο οποίος ανέφερε ότι αναμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στο πως από τις κάμερες είδε ότι για τουλάχιστον μία ώρα κοντά στο όχημά του ήταν ένας άντρας με περίεργη συμπεριφορά.

«Η κάμερα του αυτοκινήτου έχει καταγράψει ένα άτομο που καθόταν για περισσότερο από μία ώρα κοντά στο αυτοκίνητο, το επεξεργαζόταν και προσπάθησε να αποσυνδέσει τα καλώδια. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι βλάβη στην μπαταρία. Θα γινόντουσαν εκρήξεις. Οι κάμερες δεν έχουν καταγράψει από που ξεκινάει η φλόγα. Δεν ξέρω αν έβαλε την φωτιά κάτω από το αυτοκίνητο ή βραχυκύκλωσε κάτι όταν προσπάθησε να αποσυνδέσει τα καλώδια φόρτισης».

Advertisement

«Τα καλώδια αυτά έχουν κάποιες ασφάλειες και είναι δύσκολο να τα αποσυνδέσει κάποιος που δεν ξέρει. Στο βίντεο φαίνεται να ασκεί μεγάλη πίεση και δύναμη στο όχημα. Αλλά ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα. Αυτός ήταν κοντά στα 30, ίσως είχε πιει κάτι, συμπεριφερόταν αλλόκοτα. Το αυτοκίνητο το είχα 2 μήνες, ήταν καινούργιο, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τώρα η καταστροφή είναι ολική, δεν μπορώ να το επισκευάσω».

«Όταν πήρε φωτιά το αυτοκίνητο κανείς δεν ήξερε τι να το κάνει. Δεν ήξεραν πως και που πρέπει να μεταφερθεί το όχημα. Όταν καίγεται ένα τέτοιο όχημα είναι επικίνδυνο για το κοινό. Κανείς δεν μας έλεγε που να το μεταφέρουμε και δεν αναλάμβανε και την ευθύνη».



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο