Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας για σιδηρόδρομους: Κινούμαστε σε σωστή κατεύθυνση – Μέχρι τέλος του έτους νέος φορέας διαχείρισης

Published

on

6317363 620x350.jpg

Ικανοποιημένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση του σιδηρόδρομου παρά τα προβλήματα που εντοπίζονται ακόμα και σήμερα στο δίκτυο, εμφανίστηκε στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Δεν είμαι εδώ για να ωραιοποιήσω καταστάσεις, ούτε για να ισχυριστώ ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, τα οποία έχουν συσσωρευθεί τις προηγούμενες δεκαετίες και απαιτείται συστηματική και πολύχρονη προσπάθεια για να διορθωθούν», είπε αρχικά ο υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «υποστηρίζω πως κινούμαστε με ευθύνη προς τη σωστή κατεύθυνση με όλο και καλύτερα αποτελέσματα».

Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής πως μέχρι το τέλος του έτους- στο 4Q του 2024- θα έχει δημιουργηθεί νέος φορέας διαχείρισης των σιδηδρόμων. Επίσης, προχώρησε σε νουθεσίες προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας πως όλοι, από την πολιτική ηγεσία μέχρι και τους εργαζόμενους οφείλουν να επιδείξουν ατομική και συλλογική ευθύνη, ώστε να αναβαθμιστεί η ασφάλεια στις μεταφορές.

Ωστόσο, ήταν προσεκτικός και απέφυγε να σχολιάσει το δυστύχημα των Τεμπών πέραν των αναφορών του για τη συνδρομή ευρωπαϊκών φορέων στη διερεύνηση του δυστυχήματος.

Τα «κλεφτόδεντρα» της Ζωής

Πάντως κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του είχε και σύγκρουση με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα αιτήματα των βουλευτών για σιδηροδρομική σύνδεση των περιοχών στις περιφέρειες τους.

Advertisement

«Ακούω εύκολη κριτική και σωστή για την ενίσχυση της ασφάλειας των υποδομών και ζητήσατε σήμερα τρένο στη Κρήτη, τη Πελοπόννησο κτλ. Αυτά είναι δισ. Δεν μπορούμε να λέμε κάντε κάτι και να μαζεύονται δις. Όλη η χώρα ένα τρένο. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα ούτε δισ.», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να λάβει την απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου: «μόνο κλεφτόδεντρα κ. υπουργέ. Δεν μπορεί να ακούμε ότι όποιος ζητάει να υπάρχει διασύνδεση δεν μπορεί να ζητά ταυτόχρονα και ασφάλεια. Είναι φοβερό να τα ακούμε αυτά τα πράγματα».

Η αιχμή

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι βουλευτές της ΝΔ που έλαβαν το λόγο ήταν προσεκτικοί, απέφυγαν τις…κακοτοπιές, ωστόσο, ο πρόεδρος, Χρήστος Μπουκώρος- που υπέγραψε την ερώτηση των 11- άφησε την αιχμή του.

Όπως είπε πρέπει κάποια στιγμή να γίνει απολογισμός για τα χρήματα που δαπανήθηκαν στον σιδηρόδρομο για τη βελτίωση του. «Μήπως κάποια στιγμή ως πολιτικό απολογισμό να κάνουμε μια τέτοια έρευνα, να δούμε, πότε δαπανήθηκαν τα χρήματα με μηδενικό αποτύπωμα στον σιδηρόδρομο;», αναρωτήθηκε.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο