Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

MEDIA

Σας αρέσει η γυμναστική; – Δείτε γιατί δεν πρέπει να το παρακάνετε

Published

on

sport 2245029 1280 620x350.jpg

Αν είστε από αυτούς που τους αρέσει η γυμναστική, θα διαπιστώσετε διαβάζοντας στην συνέχεια, ότι δεν πρέπει να το παρακάνετε.

Η ενασχόληση μιας νεαρής γυναίκας στο γυμναστήριο αποδείχθηκε για κάποιους λόγους κακή ιδέα, καθώς οι «μύες της εξερράγησαν» μετά τη γυμναστική.

Την Τρίτη 20 Αυγούστου, η Τζέσικα Τζόνσον από τη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ ολοκλήρωνε την πρώτη εβδομάδα του εντατικού προγράμματος.

Η προπόνηση περιλαμβάνει τρεξίματα, έλξεις, κάμψεις και καθίσματα.

Γιατί δεν πρέπει να το παρακάνετε

Η 25χρονη ξύπνησε την επόμενη μέρα με «σούπερ πονεμένα» και «πρησμένα» χέρια, αλλά υπέθεσε ότι αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε καιρό να προπονήσει το πάνω μέρος του σώματός της.

Advertisement

Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος.

Τα χέρια της 25χρονης συνέχισαν να φουσκώνουν και την άφησαν να αισθάνεται σαν τον… Χάλκ. Τελικά, άρχισε να χάνει την αίσθηση στα χέρια της και έτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν ότι η λάτρης του γυμναστηρίου πάσχει από ραβδομυόλυση, μια σοβαρή κατάσταση κατά την οποία οι μύες καταρρέουν και απελευθερώνουν βλαβερές ουσίες στο αίμα.

Η 25χρονη στο νοσοκομείο

Η ασθένεια αυτή προκαλείται συχνά από την άσκηση υψηλής έντασης που γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια οργάνων ή, στη χειρότερη περίπτωση, να αποβεί θανατηφόρα.

Advertisement

Viral το βίντεο που δημοσίευσε η ίδια

Ωστόσο, παρά τη δοκιμασία, η Τζέσικα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγή της.

Ενημερώνοντας για την ασθένεια και την εμπειρία της, η φανατική της γυμναστικής ανέβηκε στο TikTok για να δημοσιεύσει ένα βίντεο από την παραμονή της στο νοσοκομείο, με λεζάντα: «Το να νοσηλευτώ με ραβδομυόλυση δεν ήταν σίγουρα στο μπίνγκο του 2024».

Το viral βίντεο έχει πλέον πάνω από 360.000 προβολές.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει την ίδια να εξηγεί τη διάγνωσή της και να προειδοποιεί τους άλλους να «ηρεμήσουν». Δεν χρειάζεται να πάτε τόσο δυνατά. Είστε μια χαρά».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο