Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

Η.Π.Α.: Βάζει φρένο στα κινεζικά Ι.Χ. που μπορούν να λειτουργήσουν ως… κατάσκοποι

Published

on

china12.jpg

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να στοχεύει τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, και η τελευταία της ενέργεια επικεντρώνεται στα έξυπνα και με δυνατότητα σύνδεσης αυτοκίνητα. Όπως εξήγησε ο Λευκός Οίκος, «οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θέτουν νέες απειλές για την εθνική ασφάλεια των Η.Π.Α. μέσω των έξυπνων αυτοκινήτων που μπορούν να συλλέγουν ευαίσθητα δεδομένα οδηγών και υποδομών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής, το Υπουργείο Εμπορίου πρότεινε έναν νέο κανόνα που θα «απαγορεύει την πώληση ή την εισαγωγή οχημάτων που ενσωματώνουν συγκεκριμένες τεχνολογίες και  συγκεκριμένων εξαρτημάτων από χώρες που προκαλούν ανησυχία, συγκεκριμένα τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Ρωσία». Η Κίνα είναι ο πρωταρχικός στόχος και η κυβέρνηση ανησυχεί για πιθανούς κινδύνους ασφαλείας, καθώς τα always connected οχήματα «συλλέγουν ευαίσθητα δεδομένα οδηγών και επιβατών» και διαθέτουν κάμερες και αισθητήρες που «καταγράφουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις αμερικανικές υποδομές».

Ο Λευκός Οίκος συνέχισε λέγοντας ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται από τα αυτοκίνητα αυτά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κακόβουλους φορείς για να διαταράξουν τις υποδομές ή τα ίδια τα οχήματα. Η κυβέρνηση πρόσθεσε ότι έχει ήδη εντοπίσει αρκετές τεχνολογίες σε οχήματα από την Κίνα και τη Ρωσία που αποτελούν «ιδιαίτερα σοβαρές απειλές».

Advertisement

Ο κανόνας προβλέπεται να έχει «περιορισμούς στις εισαγωγές ή τις πωλήσεις οχημάτων που χρησιμοποιούν λογισμικό VCS [συστήματα συνδεσιμότητας οχημάτων] και ADS [αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης], καθώς και στις εισαγωγές εξοπλισμού υλικού VCS».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν ο κανόνας εφαρμοστεί όπως προβλέπεται, οι απαγορεύσεις για το λογισμικό θα τεθούν σε ισχύ το 2027.

Ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες εξακολουθούν να οριστικοποιούνται, η κυβέρνηση δήλωσε ότι το Υπουργείο Εμπορίου θα συνεργαστεί στενά με «τη βιομηχανία, τους συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς καθ’ όλη τη διάρκεια της κανονιστικής διαδικασίας για να διασφαλίσει ότι οι όποιες ενέργειες προστατεύουν στο μέγιστο βαθμό την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις ακούσιες συνέπειες ή διαταραχές».

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο