Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο και ζητάει να ληφθούν διεθνή μέτρα

Published

on

2024 09 23T191557Z 1936024656 RC2E6AAD0KHH RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS LEBANON 1 620x350.jpg

Η Τουρκία καταφέρθηκε χθες, Δευτέρα, εναντίον των πρόσφατων ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο χαρακτηρίζοντάς τις «προσπάθειες να συρθεί η περιοχή στο χάος» και ζητώντας να ληφθούν διεθνή μέτρα, καθώς και να σταματήσει η υποστήριξη προς το Ισραήλ.

Η Άγκυρα καταδίκασε τις φονικές ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Οι λιβανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στη χώρα στοίχισαν χθες τη ζωή σε 492 ανθρώπους και ανάγκασαν χιλιάδες να διαφύγουν για να σωθούν.

Δείτε σχετική ανάρτηση του δημοσιογράφου Ραγκίπ Σοϊλού:

«Χύνει αίμα για τα πολιτικά συμφέροντά του»

Σε δήλωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως χώρες που «υποστηρίζουν άνευ όρων το Ισραήλ» βοηθούν τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου «να χύνει αίμα για τα πολιτικά συμφέροντά του».

Advertisement

«Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι θεσμοί που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και η διεθνής κοινότητα, να λάβουν χωρίς καθυστέρηση τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο.

Συνάντηση Ερντογάν – Πεζεσκιάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Μασούντ Πεζεσκιάν στη Νέα Υόρκη, όπου οι δύο πρόεδροι βρίσκονται στο πλαίσιο της συνεδρίασης της 79ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι της Τουρκίας», στην αμερικανική μεγαλούπολη, όπου έχει καταλύσει ο Ερντογάν και σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα των δύο προέδρων ήταν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας – Ιράν καθώς και οι ισραηλινές επιθέσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο