Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Στην δημοσιότητα η επιστολή του δράστη

Published

on

FotoJet 42 620x350.jpg

Στο φως της δημοσιότητας βρίσκεται πλέον η επιστολή που είχε γράψει ο  Ράιαν Γουέσλι Ρούθ που σύμφωνα με τις αρχές καθόταν με ένα τουφέκι στα δέντρα όπου ο Ντόναλντ Τραμπ έκενε γκολφ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Το έγγραφο αυτό ανέφερε ότι «πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, κατά την διάρκεια ακρόασης στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα απαγγείλουν κατηγορίες στον Ράιαν Γουέσλι Ρουθ για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε να παραμείνει ο Ρουθ υπό κράτηση εν αναμονή περαιτέρω διαδικασιών.

Η επιστολή

Ένας μάρτυρας είπε στους ερευνητές ότι ο Ρούθ είχε αφήσει ένα κουτί στο σπίτι του μήνες πριν, το οποίο «περιείχε πυρομαχικά, έναν μεταλλικό σωλήνα, διάφορα οικοδομικά υλικά, εργαλεία, τέσσερα τηλέφωνα και διάφορες επιστολές». Αφού έμαθε για την προφανή απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, ο μάρτυρας άνοιξε το κουτί, σύμφωνα με την κατάθεση.

Σε αυτό το κουτί βρήκε ένα γράμμα, με την επισήμανση «Dear World», και έλεγε: «Ο Κόσμος είναι ο μόνος που μπορεί να βρει κάτι: «Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά απέτυχα. Έβαλα τα δυνατά μου και έδωσα όλο το θάρρος που μπορούσα να συγκεντρώσω.

Είναι στο χέρι σας τώρα να ολοκληρώσετε τη δουλειά- και θα προσφέρω 150.000 δολάρια σε όποιον μπορέσει να ολοκληρώσει τη δουλειά». Ο Τραμπ «τερμάτισε τις σχέσεις με το Ιράν σαν παιδί και τώρα η Μέση Ανατολή έχει διαλυθεί», αναφέρει η επιστολή.

Advertisement

Το γράμμα του Ρουθ προς τον κόσμο

Δύο αδικήματα

Ο 58χρονος Ρουθ κατηγορήθηκε για δύο αδικήματα με πυροβόλο όπλο την περασμένη εβδομάδα, αφού φέρεται να διέφυγε από το Διεθνές Γήπεδο Γκολφ του Τραμπ. Θα μπορούσαν να απαγγελθούν σοβαρότερες κατηγορίες για την υπόθεση καθώς η έρευνα συνεχίζεται. «Θεωρώ ότι το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του κατηγορουμένου είναι ισχυρό», δήλωσε ο δικαστής Ράιον Μακέιμπ στο τέλος της σχεδόν τρίωρης ακροαματικής διαδικασίας τη Δευτέρα.

Ο δικαστής επικαλέστηκε την επιστολή που φέρεται να έγραψε ο Ρούθ σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας, καθώς και άλλα στοιχεία που παρουσίασαν οι εισαγγελείς, μεταξύ των οποίων ότι οι πράκτορες βρήκαν ένα δακτυλικό αποτύπωμα που ανήκει στον Ρούθ σε ταινία που χρησιμοποιήθηκε για να στερεωθεί ένα σκόπευτρο στο τουφέκι που βρέθηκε έξω από το γήπεδο γκολφ.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας πυροβόλησε εναντίον του Routh αφού εντόπισε ένα τουφέκι να προεξέχει από τη γραμμή των δέντρων αρκετές τρύπες μπροστά από το σημείο όπου ο Trump έπαιζε γκολφ στις 15 Σεπτεμβρίου, και ότι ο Routh εντοπίστηκε από έναν μάρτυρα να απομακρύνεται από τη σκηνή και να απομακρύνεται με το αυτοκίνητο.

Η καταγγελία κατά του Ρουθ αναφέρει ότι τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του δείχνουν ότι μπορεί να περίμενε για σχεδόν 12 ώρες στο γήπεδο γκολφ. Συνελήφθη αφού οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητό του να οδηγεί σε κοντινό αυτοκινητόδρομο.

Advertisement

«Ήταν μια εύκολη βολή»

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας Μαρκ Ντισπότο δήλωσε ότι ο Ρούθ είχε ταξιδέψει στο Γουέστ Παλμ Μπιτς «για έναν και μόνο λόγο, και αυτός ήταν να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών». Ο Ρούθ είχε «καθαρή γραμμή πυρός» από τη «φωλιά του ελεύθερου σκοπευτή» του από τον φράχτη με τους αλυσιδωτούς συνδέσμους που συνορεύει με το Trump International Golf Club.

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι ο Τραμπ απείχε 12 με 15 λεπτά από το να φτάσει στην 6η τρύπα, όπου ο Ρούθ είχε καθαρή βολή σε απόσταση μόλις 100 μέτρων. «Αυτό ήταν ένα εύκολο χτύπημα», δήλωσε ο Ντισπότο. Το στήσιμο από τη θέση του Ρούθ, το οποίο περιελάμβανε κρεμασμένες στο φράχτη τσάντες με θωρακισμένες πλάκες στο εσωτερικό τους, οι οποίες ήταν σε θέση να αντέξουν τους πυροβολισμούς από τα πιστόλια που φέρουν οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, δεν ήταν «τίποτα λιγότερο από μια θέση ελεύθερου σκοπευτή», δήλωσε ο Ντισπότο.

Τι υποστήριξε η υπεράσπιση του Ρουθ

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Routh υποστήριξαν ότι ο άτεχνος τρόπος με τον οποίο είχε συνδεθεί η διόπτρα με το τουφέκι -με ταινία- υποδήλωνε τη δουλειά ενός «αδέξιου» και άσχετου ατόμου.

Όταν η συνήγορος υπεράσπισης Renee Sihvola διαφώνησε με τους εισαγγελείς που υπέδειξαν ότι ο τρόπος που ήταν στημένος μαζί με το όπλο θύμιζε κάτι από πόλεμο, ενώ η ταινία έδειχνε ότι «ειλικρινά δεν είναι», ο δικαστής διερωτήθηκε αν προσπαθούσε να υποστηρίξει ότι «αν είναι δολοφόνος, δεν είναι και πολύ καλός»; «Δεν με ενδιαφέρει το επίπεδο των ικανοτήτων του» για να “εκτελέσει αυτές τις πράξεις”, πρόσθεσε αργότερα ο δικαστής.

Είχε λίστα με τις τοποθεσίες του Τραμπ

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Ρούθ βρισκόταν στην περιοχή του γηπέδου γκολφ του Τραμπ και της κατοικίας του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο επί πολλές ημέρες τον μήνα πριν από τη σύλληψή του και είχε σε ένα από τα τηλέφωνά του μια αναζήτηση στο Google για το πώς να ταξιδέψει κανείς από τη Φλόριντα στο Μεξικό. Ο Ρούθ είχε επίσης μια χειρόγραφη λίστα με ημερομηνίες και χώρους όπου ο Τραμπ εμφανίστηκε ή αναμενόταν να εμφανιστεί ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Advertisement

Οι εισαγγελείς έγραψαν ότι ο Ρούθ είχε ταξιδέψει στο West Palm Beach από τη Βόρεια Καρολίνα στις 14 Αυγούστου. Τα στοιχεία του κινητού του τηλεφώνου τον δείχνουν κοντά στην κατοικία του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο και στο γήπεδο γκολφ «πολλές ημέρες και φορές» μεταξύ 18 Αυγούστου και 15 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που συνελήφθη, λένε οι εισαγγελείς. Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο του Ρούθ, οι πράκτορες βρήκαν έξι κινητά τηλέφωνα, ένα από τα οποία περιείχε «μια αναζήτηση στο Google για το πώς να ταξιδέψει κανείς από την κομητεία Παλμ Μπιτς στο Μεξικό».

«Οι πράκτορες βρήκαν επίσης 12 ζευγάρια γάντια- μια άδεια οδήγησης της Χαβάης στο όνομα του κατηγορούμενου- ένα διαβατήριο στο όνομα του κατηγορούμενου», αναφέρει η κατάθεση.
Το πρόσφατο παρελθόν του Routh περιλάμβανε ένα πέρασμα από την Ουκρανία, όπου προσπάθησε ανεπιτυχώς να στρατολογηθεί για να πολεμήσει τη Ρωσία, καθώς και χρόνο στη Χαβάη όπου εργαζόταν σε οικοδομές.

Σε διαδικτυακές αναρτήσεις, που συχνά επικεντρώνονταν στην πολιτική των ΗΠΑ και στα παγκόσμια γεγονότα, ο Ρούθ είπε ότι ψήφισε τον Τραμπ το 2016, αλλά ότι ο πρόεδρος έχει γίνει απογοήτευση, προσθέτοντας ότι «θα χαρώ όταν φύγεις». Ο Ρούθ, σε ένα βιβλίο που εξέδωσε ο ίδιος, είπε επίσης στη χώρα του Ιράν: «Είστε ελεύθεροι να δολοφονήσετε τον Τραμπ».

Ο ύποπτος που τελικά συννελήφθη

Εντοπίστηκε «ακριβώς στη γραμμή» με την 6η τρύπα

Η θέση του Routh «ήταν ακριβώς σε ευθεία γραμμή» με την αμέσως επόμενη τρύπα από την οποία ο Trump έπαιζε γκολφ, αναφέρει η δικαστική κατάθεση. Ενώ ο Τραμπ βρισκόταν στην 5η τρύπα, ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας καθάριζε την περιοχή της 6ης τρύπας, οδηγώντας ένα καρότσι του γκολφ κατά μήκος του φράχτη, ο οποίος χάραζε το όριο μεταξύ του γηπέδου και ενός μεγάλου δρόμου στην άλλη πλευρά. Όταν καθάριζε την περιοχή, «ο πράκτορας εντόπισε το μερικώς καλυμμένο πρόσωπο ενός άνδρα μέσα στους θάμνους κατά μήκος της γραμμής του φράχτη», έγραψαν οι εισαγγελείς. Η θέση του άνδρα «ήταν ακριβώς στην ίδια ευθεία με το πράσινο της 6ης τρύπας», σύμφωνα με την κατάθεση.

Advertisement

Αφού εντόπισε τον άνδρα και συνειδητοποίησε ότι το όπλο του ήταν στραμμένο προς τον πράκτορα, οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι «ο πράκτορας πήδηξε από το αμαξίδιο του γκολφ, τράβηξε το όπλο του και άρχισε να απομακρύνεται». Στη συνέχεια, όταν ο πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας είδε την κάννη του τουφεκιού να κινείται, ο πράκτορας πυροβόλησε τον άνδρα και στη συνέχεια μετακινήθηκε πίσω από ένα δέντρο για να ξαναγεμίσει το όπλο του, σύμφωνα με την κατάθεση. Όταν ο πράκτορας κοίταξε πίσω, ο άνδρας, που αργότερα αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ο Routh, είχε εξαφανιστεί.

«Ο πράκτορας φώναξε μέσω του ασυρμάτου του ότι έπεσαν πυροβολισμοί από τον πράκτορα και ότι υπήρχε ένα άτομο με τουφέκι», ανέφεραν οι εισαγγελείς. Οι εισαγγελείς λένε ότι το τουφέκι του Ρούθ είχε προσαρτημένη διόπτρα, καθώς και εκτεταμένο γεμιστήρα, που επέτρεπε στο όπλο να χωράει περισσότερα πυρομαχικά. Το τουφέκι ήταν γεμάτο με 11 σφαίρες με μία στη θαλάμη, έτοιμη να πυροβολήσει, σύμφωνα με τη δικαστική κατάθεση.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο