Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

WorldSBK: o Danilo Petrucci έγραψε ιστορία στην Cremona

Published

on

wsbk11.jpg

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Danilo Petrucci στα 33 του, γίνεται ο πρώτος αναβάτης που έχει κερδίσει στο MotoGP, στο Πρωτάθλημα MotoAmerica, στο Dakar Rally (όπου έχει κερδίσει μια Ειδική Διαδρομή) και από το Σάββατο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK. Μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα του χαρισματικού οδηγού που έχει κατακτήσει το paddock όλων των μορφών αγώνων που έχει βρεθεί, με το χαμόγελό του και την ευχάριστη διάθεσή του. Τα δάκρυα χαράς ήταν μια φυσική αντίδραση στη μεγάλη του επιτυχία!

Advertisement

Tissot Superpole Race:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινώντας από την εξωτερική της πρώτης σειράς, ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) απόλαυσε ένα τέλειο ξεκίνημα στον Αγώνα Tissot Superpole Race των δέκα γύρων για να προηγηθεί από την αρχή. Έχοντας κερδίσει την πρώτη του νίκη στο WorldSBK στον 1ο Αγώνα, την υποστήριξε αμέσως με μια άλλη νίκη.

Έχοντας γρήγορο ρυθμό στους πρώτους γύρους, ο Petrucci έκανε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα στον 2ο γύρο και στη συνέχεια έλεγχε τη διαφορά του. Στο τελείωμα του Αγώνα ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) μπόρεσε να περάσει από την 4η στη 2η θέση καθώς χρησιμοποίησε το σκληρότερο ελαστικό SCX για να είναι ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα στους τελευταίους γύρους. Έχοντας ξεκινήσει από την 4η θέση στο grid, διατήρησε αυτή τη θέση για μεγάλο μέρος του Αγώνα πριν ανταμειφθεί η υπομονή του.

Ο Andrea Iannone ήταν στη 2η θέση μέχρι τον τελευταίο γύρο, αλλά κατέκτησε το πρώτο του βάθρο μετά τον 1ο αγώνα του γύρου της Τσεχίας. Ο αναβάτης της Team GoEleven δυσκολεύτηκε στους τελευταίους γύρους καθώς η πρόσφυση μειόθηκε από το ελαστικό του, αλλά στη σημαία τερματισμού μπόρεσε να διεκδικήσει μια ασφαλή 3η θέση από τον Nicolo Bulega.

Advertisement

Ένας δύσκολος εναρκτήριος γύρος του Αγώνα είδε τον Bulega, να πέφτει πίσω στην 5η θέση προτού επιστρέψει εύκολα στις θέσεις του βάθρου. Η Aruba.it Racing – Ducati είχε προβλήματα στους τελευταίους γύρους, αλλά τερμάτισε 4ος και κέρδισε έξι σημαντικούς βαθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Iker Lecuona (Team HRC) ήταν ένας άλλος αναβάτης που χρησιμοποίησε το σκληρότερο ελαστικό και η ανταμοιβή του ήταν μια 5η θέση. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, ο Ισπανός τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα.

Με τον Xavi Vierge να τερματίζει επίσης στους βαθμούς για την Team HRC, συνέχισε τη βελτιωμένη φόρμα του.

08_Cremona_WorldSBK_2024_Sunday_Petrucci

Αποτελέσματα Αγώνα WorldSBK Tissot Superpole

Advertisement

1. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team)

2. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +1.797s

3. Andrea Iannone (Team GoEleven) +2.572s

4. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +3.431s

5. Iker Lecuona (Team HRC) +4.729s

Advertisement

6. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +5.578s

Τα κυριότερα σημεία του 2ου Αγώνα:

Ξεκινώντας από την pole position, ο Petrucci ήταν μπροστά σε κάθε γύρο πριν τη σημαία τερματισμού με πάνω από ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του. Διεκδικώντας τη νίκη στον 2ο Αγώνα, ο Petrucci έγινε μόλις ο τέταρτος αναβάτης που κέρδισε τρεις Αγώνες σε ένα Σαββατοκύριακο WorldSBK.

Έχοντας ξεκινήσει από την 6η θέση στο grid, ο Bautista έκανε μια καλή αρχή για να περάσει το πρώτο τρίτο του Αγώνα στην 5η θέση. Στον 7ο γύρο πέρασε τους Alex Lowes και Iannone και έφτασε στην 3η θέση. Για τους επόμενους 14 γύρους ήταν κοντά με τον συναθλητή του Bulega πριν κάνει τη κίνησή του στη στροφή 11 στον 20ο γύρο. Ο Bautista ήταν ο ταχύτερος αναβάτης σε όλο το δεύτερο μισό του Αγώνα και τερμάτισε μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Petrucci.

Bautista – Bulega

Advertisement

Ο Bulega έκανε τον ταχύτερο γύρο, αλλά δυσκολεύτηκε στο τελευταίο τρίτο του Aγώνα και έχοντας περάσει τον Bautista, ο υποψήφιος του τίτλου κατάφερε να κερδίσει 16 βαθμούς.

Από την 9η θέση στο grid ο Gerloff μπόρεσε να επιδείξει δυνατό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια για να περάσει στην 4η θέση στον προτελευταίο γύρο. Ο Gerloff κατάφερε να περάσει τον Lowes για να τερματίσει τον Αγώνα ως ο κορυφαίος αναβάτης της BMW με τον Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 7ο.

Στην 6η θέση ο Lecuona έκλεισε ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο για τη Honda με τρεις τερματισμούς στην πρώτη εξάδα.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

Παρά το γεγονός ότι έχασε τους προηγούμενους έξι Αγώνες, ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) συνεχίζει να είναι επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος καθώς αναρρώνει από τραυματισμό.

Advertisement

Έχοντας τερματίσει 4ος στον Αγώνα Superpole και τρίτος στον 2ο Αγώνα, ο Bulega βρίσκεται τώρα 13 βαθμούς πίσω από τον Razgatioglu.

1ος | Danilo Petrucci | Barni Spark Racing Team)

Αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα Σαββατοκύριακα της καριέρας μου. Ήμουν συγκλονισμένος μετά τη χθεσινή νίκη και δεν περίμενα να κερδίσω τον Αγώνα Superpole. Ήμουν πολύ νευρικός για τον 2ο Αγώνα, ειδικά για τον Alvaro, γιατί ήξερα ότι θα ήταν πιο γρήγορος προς το τέλος και κατάφερα να δημιουργήσω μια διαφορά και μετά να τη διατηρήσω. Η σημερινή επιτυχία είναι μια ώρα μακριά από την Ομάδα μας που μας στηρίζουν όλοι εδώ και πιστεύω ότι το αξίζουν πραγματικά αυτό».

2ος | Alvaro Bautista | Aruba.it Racing – Ducati

«Είμαι τόσο χαρούμενος γιατί μετά από αυτόν τον Αγώνα νιώθω καλύτερα από χθες. Για μένα η κατάστασή μου είναι η πιο σημαντική είδηση ​​της ημέρας. Βελτιώνομαι και αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ανακάμψω για τους επόμενους Γύρους. Ήμουν πραγματικά χαρούμενος με την απόδοσή μου στον Αγώνα Superpole για να εξασφαλίσω μια καλή θέση εκκίνησης για τον 2ο Αγώνα. Η τακτική μου ήταν η ίδια. Ήθελα να κάνω μια καλή αρχή, να αποφύγω τα λάθη και να τελειώσω τον Αγώνα. Ο ρυθμός μου ήταν καλός και ήμουν πιο γρήγορος από χθες. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον Danilo για την επιτυχία του στην έδρα του γιατί είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Η Aragon είναι ο Γύρος εντός έδρας, οπότε ελπίζω να είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση εκεί».

Advertisement

3ος | Nicolo Bulega | Aruba.it Racing – Ducati

«Ήξερα ότι αυτή η πίστα θα ήταν δύσκολη για μένα, οπότε το να πετυχαίνω δύο βάθρα μετά από ένα τόσο δύσκολο Σαββατοκύριακο είναι πραγματικά θετικό. Στον 2ο Αγώνα, έγινε μια μικρή μάχη με τον Alvaro προς το τέλος. Περίμενα να είναι γρήγορος, ειδικά στους τελευταίους γύρους όταν τα ελαστικά είναι φθαρμένα. Ο Αlvaro έχει περισσότερη εμπειρία και ένα διαφορετικό στυλ οδήγησης από εμένα και αυτό τον βοηθά να διαχειρίζεται καλύτερα αυτές τις συνθήκες. Στους πρώτους γύρους πίεσα πολύ, αλλά όταν ο Alvaro και ο Danilo με πρόλαβαν, αποφάσισα να πάρω λιγότερα ρίσκα και να τους αφήσω να φύγουν. Είμαι ευχαριστημένος με την 3η θέση. Ήταν σημαντικό να πετύχουμε 16 βαθμούς γιατί κάθε βαθμός μετράει».

Αποτελέσματα 2ου Αγώνα WorldSBK

1. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team)

2. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +1.023s

Advertisement

3. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +2.910s

4. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +8.452s

5. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +8.761s

6. Iker Lecuona (Team HRC) +13.397s

Ταχύτερος γύρος: Nicolo Bulega, Ducati – 1’29.438s

Advertisement

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 365 βαθμοί

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) 352 βαθμοί

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 283 βαθμοί

O Petrucci άξιζε με το παραπάνω την αποθέωση από τους θεατές στην Cremona

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο