Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Διαγραφή Σαλμά και με τη βούλα, eκτός κοινοβουλευτικής ομάδας – Δεν παραδίδει την έδρα του

Published

on

salmas123 620x350.jpg

Μία αναμενόμενη διαγραφή πέρασε σήμερα από τα «πρακτικά» της Επιτροπής Δεοντολογίας καθώς ο Μάριος Σαλμάς βρίσκεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, μετά την παραπομπή του από τον πρόεδρο και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ΝΔ χάνει έναν ακόμα έναν βουλευτή και τυπικά αναμένεται να μείνει με 156.

Ο Μάριος Σαλμάς βρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας προκειμένου να υπερασπιστεί τις θέσεις του. Ο κ. Σαλμάς μπήκε στην Επιτροπή, η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, και δεν χρειάστηκε αρκετά, αφού διήρκησε μόνο λίγα λεπτά.

Ερώτημα είναι πως θα κινηθεί ο Μάριος Σαλμάς, αν θα κλιμακώσει την κριτική και αν επιμένει στις καταγγελίες του κατά του υπουργείου Πολιτισμού με στοιχειά ή και να προσφύγει στον εισαγγελέα. Ο ίδιος εξερχόμενος από την Επιτροπή έδωσε ένα πρώτο στίγμα των διαθέσεων του καθώς δεν θα αφήσει την έδρα.

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμη μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής. Σε ερώτηση αν θα παραδώσει την έδρα απάντησε «νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους διαφωνούντες μένει να φανεί αν θα φτάσει στους παραλήπτες και εμμέσως πλην σαφώς αν θα μπει ένα φρένο σε ένα κλιμακούμενο αντάρτικο. Στόχος της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι ο Σαλμάς. Στόχος είναι η αντιπολίτευση εντός του κόμματος, την οποία εξέφρασαν οι «11» βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για αρκετά περισσότερους.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο