Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πριν η υπακοή αγοραζόταν με 41% τώρα με παραπομπή στο πειθαρχικό, στον λαό δεν αρέσει όμως πια το σανό

Published

on

97b3fdefc984ae2e1fd791073365eec5 XL 620x350.jpg

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, τι Σαββατοκύριακο ήταν αυτό! Διαγραφές στη ΝΔ, χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ, επανάκαμψη με περιοδεία για τον Stefanos, από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις!

Ο Παγορόπουλος και ο Τραγάκης

«Εθεσεν εαυτόν εκτός κινήματος»! Συγγνώμη έκανα λάθος. Μπέρδεψα τον κ. Γιάννη Τραγάκη με τον μακαρίτη πρόεδρο του πάλαι ποτέ Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παγορόπουλο και τις λακωνικές ανακοινώσεις των διαγραφών. Ξέρετε το «παλιό καλό ΠΑΣΟΚ» που όσοι γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και δεν λέμε να ξεχάσουμε!

Ο κ. Μάριος Σαλμάς κι ο … Ανδρέας Παπανδρέου

Αναφέρομαι όπως αντιλαμβάνεστε στην επικείμενη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και πρώην υφυπουργού Υγείας της κυβέρνησης των κκ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, από τη Νέα Δημοκρατία. Η οποία «ήρθε» με το που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάτι τέτοια έκανε κι ο «μεγάλος» – ένας είναι ο «μεγάλος»! – ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο επίσης μακαρίτης Ασημάκης Φωτήλας στις αρχές του 1982 απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση και το έμαθε εν πτήσει! Ωραίες εποχές…. Φαίνεται ότι τις ξαναζωντανεύει ο δικός μας. Ετσι κι αλλιώς από ιστορική πολιτική οικογένεια προέρχεται, γνωρίζει όλο το ιστορικό background….

Αλογόμυγα

Τέλος οι συνειρμοί κι οι ιστορικές αναδρομές. Εν πάση περιπτώσει ο κ. Σαλμάς ήταν κάτι σαν ενοχλητική «αλογόμυγα» στο σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου. Κι είχε ήδη μία «κίτρινη κάρτα» στο ενεργητικό του. Από τα όσα είπε σε εκείνη την … «ιστορική» συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μετά από τις ευρωεκλογές. Του την είχε «δείξει» αυτοπροσώπως ο κ. Μητσοτάκης. Κι αμέσως μετά από την τότε συνεδρίαση το «σύστημα» εξέπεμπε διαρροές σύμφωνα με τις οποίες με την επόμενη «στραβή» θα βρεθεί εκτός…. Και συνέβη!

Την προκάλεσε

Γιατί ο κ. Σαλμάς; Διότι όπως μου λένε ήταν ο «αδύναμος κρίκος» μεταξύ των «11». Λειτουργούσε ως περίπου «ελεύθερο ηλεκτρόνιο». Προερχόταν από το σαμαρικό μπλοκ, αλλά είχε κι αποστάσεις απ΄ αυτό διότι εκλεκτός του πρώην πρωθυπουργού είναι ο αντίπαλος του στην ίδια εκλογική περιφέρεια, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κώστας Καραγκούνης. Ετσι έριξε «καναδυό πέτρες» παραπάνω στη «βιτρίνα» του νεοκλασικού της Ηρώδου Αττικού και περίπου προκάλεσε την διαγραφή του.

Advertisement

Αλήθειες

Ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση έχει η ανάρτηση που έσπευσε να κάνει η κυρία Αφροδίτη Λατινοπούλου στο X. Μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «Τελικά στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη διαγράφεσαι μόνο αν λές αλήθειες». Είναι προφανές πως είναι το «κλείσιμο του ματιού» στο διαγραφέντα κ. Σαλμά. Το έψαξα το θέμα. Και ρώτησα αρμοδίως αν το κόμμα της κυρίας Λατινοπούλου θα αποκτήσει και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Μου είπαν πως «όχι προς το παρόν. Αυτό που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να συγκροτήσουμε το κόμμα». Σε δεύτερο χρόνο δεν μου το απέκλεισαν. Εκεί στους πρώτους μήνες του 2025….

Θα συνεχίσουν!

Ωστόσο είναι βέβαιο, μου λένε άλλοι γνώστες του νεοδημοκρατικού παρασκηνίου, ότι η διαγραφή του κ. Σαλμά δεν πρόκειται να τους αποθαρρύνει από το να ασκήνουν τα … αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα! Με την διαφορά ότι δεν θα είναι κάθε φορά οι ίδιοι σε όλες τις ερωτήσεις που θα υποβάλλουν. Θα είναι π.χ. πέντε από τους εναπομείναντες δέκα συν άλλοι πχ πέντε καινούργιοι, και πάει λέγοντας. Αυτός είναι ο σχεδιασμός!

Πρόωρες εκλογές

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης έχει στα χέρια του το «βαρύ χαρτί» των πρόωρων εκλογών. Και μάλιστα με λίστα – στα όρια του δεκαοχτάμηνου. Θα το «παίξει»; Στην πολιτική πιάτσα έχει αρχίσει και κυκλοφορεί ότι πλέον και προκειμένου να βρεθεί σε θέση … «συγκυβέρνησης» με την κοινοβουλευτική(!) του ομάδα, δεν το αποκλείουν διάφοροι. Σ΄αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι δεν θα διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όμως θα αναγκαστεί να αναζητήσει συμμαχικά σχήματα. Δηλαδή να μοιραστεί την εξουσία έτσι κι αλλιώς. Θα το κάνει; Οι πρόωρες εκλογές μου φαίνονται περισσότερο ως απειλή παρά ως πιθανό ενδεχόμενο. Αλλά κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος περί αυτού….

Εμφύλιος χαμηλής έντασης

Θα έχει προσέξει υποθέτω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία «σύγκρουση» – υπόγεια προς το παρόν και με υπονοούμενα – μεταξύ των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κκ Νίκου Δένδια και Κωστή Χατζηδάκη. Είναι προφανές ότι αφορούν στην επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Δένδιας με αρκετή επιμονή και υπομονή από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, φιλοτεχνεί το προφίλ του «πατριδοφύλακα» και θεωρεί τον εαυτό του «κληρονόμο» του καραμανλισμού. Εχει σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία. Και τον ενδιαφέρουν οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί για να γίνει η Ελλάδα «άπαρτο κάστρο»! Μάλιστα.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης

Απέναντι του έχει βάλει τον κ. Χατζηδάκη πρώτον, γιατί θεωρεί ότι μπορεί να είναι – κι ίσως δεν έχει άδικο… – ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη, που θα του δώσει δηλαδή το «δαχτυλίδι» της διαδοχής και δεύτερον, ότι οι εξοπλισμοί που «οραματίζεται» περνούν από τις δυνατότητες των δημοσίων οικονομικών. Στα οποία υπάρχουν «κόφτες» και όρια που έχουν τεθεί από τις Βρυξέλλες. Ετσι εφόσον οι προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων δεν περνούν από την πλατεία Συντάγματος, τότε το «σύστημα» του κ. Δένδια θυμάται τους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν πληγεί από την πολιτική του κ. Χατζηδάκη!

Advertisement

Παρακολουθούμενοι

Βέβαια το κακό στη ΝΔ είναι ότι οι μισοί υπουργοί της έχουν αποδειχθεί ότι βρίσκονταν σε καθεστώς παρακολούθησης από το Μαξίμου. Ναι, στις υποκλοπές αναφέρομαι που μπορεί να να ξεχάστηκαν από την κυβέρνηση μέσω του βολικού πορίσματος Ζήση, δεν έχουν ξεχαστεί ωστόσο από την αντιπολίτευση. Να είστε βέβαιοι πως αυτό το επιχείρημα θα χρησιμοποιηθεί όταν έρθει η ώρα. Και κάτι μου λέει πως αυτό δεν θα γίνει μόνο απ’ την αντιπολίτευση, αλλά τα βέλη θα εκτοξευθούν κι από το εσωτερικό της ΝΔ όταν έρθει η ώρα και βγουν τα μαχαίρια.

Επικίνδυνος

Αυτός ο ακήρυχτος «εμφύλιος χαμηλής έντασης» που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπερβαίνει κατά πολύ τα αντιπολιτευτικά όρια των πολιτικά … «μελλοθανάτων» της κοινοβουλευτικής ομάδας – πόσοι από αυτούς θα εκλεγούν στις επόμενες εκλογές;. Είναι πιο σοβαρός. Και φυσικά πιο επικίνδυνος. Και βρίσκεται ακόμη στα αρχικά του στάδια! Θα έχουμε πολλά επεισόδια στο μέλλον….

Δύσκολα

«Ηθικό δίδαγμα»: Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θα έχει ανέφελη δεύτερη τετραετία, αλλά τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος, έχω την εντύπωση, πως είναι δύσκολα διαχειρίσιμα. Διότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και την ουσιαστικότερη παράμετρο.

Κατέρρευσαν οι αντοχές και τα ποσοστά

Οτι δηλαδή οι αντοχές της κοινωνίας έχουν καταρρεύσει. Και γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο κατέρρευσαν και τα δημοσκοπικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας – μετα βίας κινείται στο 22% στην πρόθεση ψήφου. Η ακρίβεια κι το … εξόχως προβληματικό σύστημα της δημόσιας υγείας έχουν «εξοντώσει» την εκλογική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος. Α, ναι και μία λεπτομέρεια: Η «κλωτσοπατινάδα» στο νεοκλασικό της Ηρώδου του Αττικού πάει σύννεφο! Αυτά….

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Αρτα

Θα παρατηρήσατε ότι ο αποπεμφθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης περιόδευσε με μία κυρία στην πόλη της Αρτας – στο βασίλειο της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη. Ακριβώς μετά από την αναφορά της κυρίας Γεροβασίλη ότι ο κ. Κασσελάκης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα! Να σας ενημερώσω ότι η εν λόγω κυρία είναι παλαιόθεν «κολλητή» φίλη της κυρίας Γεροβασίλη «από τα χρόνια της ΚΝΕ» μου είπαν. Αλλά οι φιλοδοξίες της αντιπροέδρου της Βουλής και ο φόβος για την δυναμική της «φιλενάδας», έγιναν η αιτία οι δύο φίλες να γίνουν «από δυο χωριά χωριάτες». Και το παράπονο της κυρίας Γεροβασίλη ακούστηκε σαν κλαυθμός από τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «θα μπορούσε να επισκεφτεί την Αρτα άλλη μέρα»….

Advertisement

Αγκαλιά και χέρι – χέρι

Τα πράγματα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αγριεύουν. Κι όλοι με διάφορους τρόπους «την πέφτουν» στον κ. Χάρη Δούκα. Ηρθε κι η δήλωση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν σκοπεύει να πάρει στο ΠΑΣΟΚ στελέχη του που έφυγαν από αυτό κι έκαναν κακό σε άλλο κόμμα. Και ξαφνικά στην Κουμουνδούρου ακούστηκαν κραυγές απόγνωσης κι απελπισίας. Σαν να «σχίστηκε» το κτίριο στα δύο. «Γιάννη μου» ο ένας «Χρίστο μου» ο άλλος και κατέληξαν στο «Ναυάγιο των Αγγέλων» να πνίξουν τον πόνο τους….

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο