Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ

Published

on

mitsotaki 620x350.jpeg

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Κουβέιτ, Sheikh Sabah Al-Khaled Al-Hamad Al-Sabah.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα Διάδοχο για τη στήριξη του Κουβέιτ στην υποψηφιότητας της Ελλάδας για τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διετία 2025-2026.

«Ανταλλάγησαν ακόμη απόψεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας υπέρ της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Κουβέιτ

Συνάντηση με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, καθώς και την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία εκεχειρίας για την απελευθέρωση των ομήρων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού έγιναν στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο