Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

LIFESTYLE

Η φράση «η Κάμαλα Χάρις δεν είναι μαύρη» της Τζάνετ Τζάκσον προκάλεσε αντιδράσεις

Published

on

h0564732 620x350.jpg

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της Τζάνετ Τζάκσον για την υποψήφια πρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια σε συνέντευξή της στο Guardian είπε ότι η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν είναι μαύρη». Μάλιστα η ίδια φαίνεται πως στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για τη δήλωσή της αυτή –ακυρώνοντας την ισχύ της λίγες μέρες μετά προβαίνοντας σε νέες, αντίστοιχες δηλώσεις.

Οι δηλώσεις

Μιλώντας στον Guardian η Τζάκσον είπε «λοιπόν, ξέρετε τι υποτίθεται ότι είπαν; Δεν είναι μαύρη. Αυτό άκουσα. Ότι είναι Ινδή. Ο πατέρας της είναι λευκός. Αυτό μου είπαν. Θέλω να πω, δεν έχω δει ειδήσεις εδώ και λίγες μέρες. Μου είπαν ότι ανακάλυψαν ότι ο πατέρας της ήταν λευκός».

Λίγες ώρες αργότερα ο Μο Ελμάσρι, ο οποίος υποστήριξε ότι εκπροσωπεί τη Τζάνετ Τζάκσον, είπε ότι η 58χρονη τραγουδίστρια ζητάει συγγνώμη για τη δήλωσή της, καθώς αυτή έγινε «βάσει παραπληροφόρησης». Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχυεί, γιατί ακολούθησε νέα δήλωση αυτή τη φορά από άλλο εκπρόσωπο της Τζάκσον που μίλησε στο περιοδικό People, διευκρινίζοντας ότι ο Ελμάσρι δεν είχε καμία εξουσιοδότηση να μιλήσει εκ μέρους της τραγουδίστριας γιατί ούτε μανάτζερ της είναι, ούτε την εκπροσωπεί καθ΄οιονδήποτε τρόπο.

Οι αντιδράσεις

Παρόλα αυτά οι αντιδράσεις για τη δήλωση της Τζάκσον ήταν σφοδρές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «Γι’ αυτό είναι άσχετη και ζούσε σαν βδέλλα στον αδερφό της», «ήμουν πάντα φαν της αλλά όχι πια, σταμάτα» έγραψαν ορισμένοι σχολιαστές. Άλλοι πάλι θυμήθηκαν το πώς άρχισε να «ασπρίζει» ο διάσημος αδερφός της, Μάικλ Τζάκσον στις αρχές της δεκαετίας του 1990 υποστηρίζοντας ότι αυτό οφείλεται στη λεύκη.

«Τζάνετ θα έπρεπε να γνωρίζεις καλύτερα και να μην πιστεύεις τις ανοησίες… ειδικά μετά από όσα πέρασε ο Μάικλ» της έγραψε κάποιος σχολιαστής. Υπήρξαν και αυτοί που σημείωσαν ότι η δήλωση της Τζάκσον θυμίζει αυτή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε για την Κάμαλα Χάρις ότι «έτυχε να γίνει μαύρη».

Advertisement

Τί είχε ισχυριστεί ο Ντόναλτ Τραμπ

«Ήταν πάντα ινδικής καταγωγής και προωθούσε μόνο την ινδική κληρονομιά. Δεν ήξερα ότι ήταν μαύρη μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν έτυχε να γίνει μαύρη, και τώρα θέλει να είναι γνωστή ως μαύρη. Έτσι δεν ξέρω, είναι Ινδή ή είναι μαύρη; Σέβομαι και τα δύο, αλλά αυτή προφανώς όχι, γιατί ήταν Ινδή σε όλη της τη διαδρομή, και μετά ξαφνικά έκανε μια στροφή και έγινε μαύρη. Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να το ψάξει κι αυτό», είχε ισχυριστεί τον περασμένο Ιούλιο ο Τραμπ.

Τί συμβαίνει

Για να είμαστε ακριβείς, η Κάμαλα Χάρις γεννήθηκε το 1963. Μητέρα της είναι η δρ Σιαμάλα Γκοπαλάν, μια ινδικής καταγωγής ερευνήτρια για τον καρκίνο, και πατέρας της ο Ντόναλντ Τζ. Χάρις, ένας μαύρος Τζαμαϊκανός καθηγητής οικονομικών.

*Πηγή: The Guardian

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο