Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις

Published

on

photo 2024 09 22 20 18 50 620x350.jpg

«Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις», τόνισε μιλώντας στην ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για Το Μέλλον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης υπάρχει το παγκόσμιο συμφέρον που διαπερνά το μεμονωμένο συμφέρον των κρατών.

Το Σύμφωνο για το Μέλλον αποτελεί σύμβολο της παγκόσμιας συναίνεσης, υπογράμμισε ακόμα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «αναγνωρίζουμε την ανάγκη λήψης δράσης».

«Έχουμε την ευκαρία να κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά, πριν να φτάσουμε στην επόμενη πραγματική παγκόσμια κρίση» σημείωσε σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μπορούμε να αναστρέψουμε ακόμα την καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά.

«Η γενιά που δημιούργησε τα Ηνωμένα Έθνη μας άφησε μια κληρονομιά μετά την καταστροφή του Β΄ΠΠ. Εμείς έχουμε την ευκαιρία να δράσουμε πριν φτάσουμε στην επόμενη καταστροφή.

Advertisement

Αναφέρθηκε ακόμα στην είσοδο της Ελλάδας ως μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Σύνοδος Κορυφής για το Μέλλον γίνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες και αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, η οικονομική αστάθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ψηφιακή διακυβέρνηση και οι απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και να μεταρρυθμίσει το διεθνές σύστημα ώστε να είναι έτοιμο για το μέλλον.

Συνάντηση με Νετανιάχου και Μαχμούντ Αμπάς

Στο σημερινό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνονται ακόμα η συνάντηση με εβραϊκές οργανώσεις, η συνάντηση με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόναλντ Λόντερ και η συνάντηση με τον πρίγκιπα Διάδοχο του Κουβέιτ, που θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και των επενδύσεων.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να κλειδώσει ο χρόνος της έκτης μέσα σε δώδεκα μήνες συνάντησης των κυρίων Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη, αμέσως μετά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Advertisement

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα κυριαρχήσουν στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο