Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Γιατρός ισχυρίζεται πως πήγε στον Παράδεισο ενώ βρισκόταν σε κώμα

Published

on

religion 3491357 1280 620x350.jpg

Ένας κορυφαίος γιατρός που ισχυρίζεται ότι επισκέφθηκε τον Παράδεισο ενώ βρισκόταν σε κώμα αποκάλυψε τι έζησε, το οποίο τον έπεισε ότι υπάρχει ζωή μετά θάνατον.

Ο αμερικάνος νευροχειρουργός και συγγραφέας Δρ Eben Alexander εξήγησε ότι αισθάνθηκε «αναγεννημένος» αφού ξαφνικά ανέκτησε τις αισθήσεις του, ενώ οι γιατροί ζύγιζαν αν θα έπρεπε να συνεχίσουν να του παρέχουν υποστήριξη ζωής.

Η ζωή του γιατρού άλλαξε για πάντα τον Νοέμβριο του 2008, όταν ξύπνησε ένα πρωί με έναν «οξύ πονοκέφαλο» ενώ εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο του Lynchburg στη Βιρτζίνια.

«Ο εγκέφαλός μου ήταν εντελώς αποσυνδεδεμένος»

Ο ακαδημαϊκός, ο οποίος δίδασκε Επιστήμη του Εγκεφάλου στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, παρουσίαζε επιληπτικές κρίσεις και οι γιατροί αποφάσισαν να τον θέσουν σε τεχνητό κώμα για να δώσουν στον οργανισμό του την ευκαιρία να ανακάμψει, παρόλο που η πρόγνωση δεν φαινόταν καλή.

«Ήμουν σε βαθύ κώμα και όλες οι ανώτερες λειτουργίες του εγκεφάλου μου ήταν εκτός λειτουργίας», αναφέρεται σε απόσπασμα από το βιβλίο του, The Map of Heaven, σύμφωνα με την Daily Mail.

Advertisement

«Οι τομογραφίες δεν έδειχναν καμία συνειδητή δραστηριότητα… ο εγκέφαλός μου ήταν εντελώς αποσυνδεδεμένος. Αλλά ο εσωτερικός μου εαυτός εξακολουθούσε να υπάρχει, σε πείσμα όλων των γνωστών νόμων της επιστήμης», θυμάται ο Δρ Alexander.

«Δεν είχα ξαναδεί ποτέ πριν αυτή τη γυναίκα. Δεν ήξερα ποια ήταν»

O Δρ Eben Alexander

Να σημειωθεί πως ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η δουλειά του τον είχε κάνει «επιφυλακτικό» απέναντι στους ασθενείς που ισχυρίζονταν ότι είχαν μεταθανάτιες εμπειρίες καθώς πίστευε ότι ήταν ο τρόπος του εγκεφάλου να αντιμετωπίσει το τραύμα.

«Αντίκρισα ένα φως το οποίο κατέβαινε αργά από ψηλά»

Ο γιατρός ανέφερε πως αισθανόταν σαν να βρισκόταν σε μια «πρωτόγονη, αρχέγονη κατάσταση που ήταν σαν να ήταν θαμμένος στη γη», αλλά είχε επίγνωση αυτού, παρά το γεγονός ότι άκουγε και έβλεπε άλλες «οντότητες».

«Αφού πέρασε ένα χρονικό διάστημα, το οποίο ωστόσο δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια, αντίκρισα ένα φως το οποίο κατέβαινε αργά από ψηλά, εκτοξεύοντας ασημένιες και χρυσές λάμψεις. Ήταν μια οντότητα που εξέπεμπε μια όμορφη και γαλήνια μελωδία», περιέγραψε.

Advertisement

«Το φως άνοιξε και ένιωσα να διαπερνάω μέσα από ένα σχίσμα και αντίκρισα μια κοιλάδα γεμάτη πλούσια βλάστηση, όπου καταρράκτες έτρεχαν σε κρυστάλλινες λίμνες. Αυτός ο κόσμος ήταν πολύ αόριστος. Ήταν τόσο ζωντανός, εκθαμβωτικός όσο η λάμψη από το φως του ηλίου και τόσο εκπληκτικός και γοητευτικός όπως η πρώτη αγάπη», τόνισε.

Ο γιατρός περιέγραψε τον κόσμο που είδε ως «απέραντο, ποικίλο και κατοικημένο όπως η Γη», αλλά «τίποτα δεν είναι απομονωμένο, αποξενωμένο ή αποσυνδεδεμένο» εκεί, δηλώνοντας: «Τα πάντα είναι ένα».

Σε αυτόν τον κόσμο, συνάντησε μια θεότητα, που αναφέρεται ως Om, η οποία παρείχε παρηγοριά και αγάπη πέρα από τη γήινη κατανόηση.

«Δεν είχα ξαναδεί ποτέ πριν αυτή τη γυναίκα. Δεν ήξερα ποια ήταν. Ωστόσο, η παρουσία της ήταν αρκετή για να θεραπεύσει την καρδιά μου, να με κάνει ολόκληρο με έναν τρόπο που δεν ήξερα ποτέ ότι ήταν δυνατό. Το πρόσωπό της ήταν αξέχαστο».

Advertisement

Ακόμη περιέγραψε πως ένιωσε μια αφθονία συναισθημάτων.

«Τα μάτια μου άνοιξαν και επέστρεψα. Δεν είχα καμία ανάμνηση της επίγειας ζωής μου, αλλά ήξερα πολύ καλά πού είχα βρεθεί», εξήγησε μιλώντας για τη στιγμή που ξύπνησε από το κώμα.

«Η πλήρης ανάρρωση μου παραμένει μέχρι και σήμερα ένα θαύμα χωρίς να υπάρχει ιατρική εξήγηση πίσω από αυτήν», κατέληξε.

πηγή: Ladbible.com



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο