Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Published

on

240922 birmingham shooting ha 80cfea 620x350.jpg

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, όταν έπεσαν πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα. «Πιστεύουμε πως αρκετοί ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κόσμου» στην περιοχή Five Points South, μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές διασκέδασης στο Μπέρμιγχαμ το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με τον Τρούμαν Φιτζέραλντ, αξιωματικό της αστυνομίας

Το Five Points South είναι μια πολυσύχναστη περιοχή γνωστή για τα εστιατόρια, τα νυχτερινά κέντρα, τις παμπ και τους χώρους ζωντανής μουσικής κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ και σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Μπέρμιγχαμ.

Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη

Τρεις ενήλικοι —δυο άνδρες και γυναίκα— εντοπίστηκαν σε πεζοδρόμιο, θανάσιμα τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ το τέταρτο θύμα υπέκυψε σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, πρόσθεσε ο αξιωματικός. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά και τέσσερις από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, πάντα σύμφωνα με τον κ. Φιτζέραλντ.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμιά σύλληψη ως αυτό το στάδιο, συνέχισε, καλώντας αυτόπτες μάρτυρες να παρουσιαστούν για να διευκολύνουν την έρευνα που διενεργείται, καθώς και εταιρείες στην περιοχή να της δώσουν βίντεο από κλειστά συστήματα παρακολούθησης. Επιτόπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και η ζώνη αποκλείστηκε.

Αυξάνεται το ποσοστό θανάτων λόγω οπλοχρησίας

Οι ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν περισσότερα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου. Το περιστατικό στην Αλαμπάμα επεκτείνει τον κατάλογο των τουλάχιστον 403 μαζικών πυροβολισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το αρχείο Gun Violence Archive.

Advertisement

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για την επιβολή περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο