Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ : Προτρέπει τους υπηκόους τους στον Λίβανο να φύγουν όσο γίνονται ακόμη πτήσεις

Published

on

lebanon 2 589x350.jpg

Η Ουάσιγκτον παρότρυνε χθες Σάββατο τους Αμερικανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα όσο έχουν ακόμη την επιλογή να κλείσουν εισιτήρια σε εμπορικές πτήσεις, με φόντο τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης του Ισραήλ και της Χεζμπολά.

«Εξαιτίας της απρόβλεπτης φύσης της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στη Χεζμπολά και το Ισραήλ και των πρόσφατων εκρήξεων σε όλο τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού, η αμερικανική πρεσβεία προτρέπει τους αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τον Λίβανο όσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες επιλογές» επιβατικών πτήσεων, τόνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία του.

Στις οδηγίες που εξέδωσαν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, αναφέρουν πως όσοι παραμείνουν στον Λίβανο πρέπει να έχουν προμήθειες για αρκετές ημέρες και να έχουν μόνιμα τα κινητά τους φορτισμένα.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ «θεωρεί ότι η απειλή για το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ στη Βηρυτό είναι αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτεί να ζουν και να εργάζονται υπό αυστηρή ασφάλεια. Οι εσωτερικές πολιτικές ασφαλείας της πρεσβείας των ΗΠΑ μπορούν να προσαρμοστούν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση».

Το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μετά την έκρηξη συσκευών επικοινωνίας στο Λίβανο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, η πρεσβεία των ΗΠΑ «υπενθυμίζει στους Αμερικανούς πολίτες να έχουν επίγνωση του περιβάλλοντος χώρου τους, να διατηρούν χαμηλό προφίλ και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την προστασία τους».

Advertisement

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «ο εκτεταμένος χαρακτήρας των συνεχιζόμενων γεγονότων έχει οδηγήσει σε μειωμένη διαθεσιμότητα κλινών στα νοσοκομεία, περιορισμένη πρόσβαση σε γιατρούς και έχει ως αποτέλεσμα τη γενική μείωση της συνήθους περίθαλψης στις ιατρικές εγκαταστάσεις.  Μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αναμένουν περιορισμένη διαθεσιμότητα ιατρικής περίθαλψης στο Λίβανο, κυρίως στην πόλη της Βηρυτού».

Οι Αμερικανοί πολίτες που ζουν και εργάζονται στο Λίβανο θα πρέπει να κατανοήσουν ότι αποδέχονται κινδύνους παραμένοντας και θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τους κινδύνους αυτούς.

Εάν επιλέξετε να παραμείνετε στο Λίβανο, να είστε προετοιμασμένοι να καταφύγετε σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενθαρρύνει έντονα τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Νότιο Λίβανο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και/ή σε προσφυγικούς οικισμούς να εγκαταλείψουν αμέσως τις περιοχές αυτές.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο