Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Σεισμός 6 ρίχτερ στην περιοχή Σαιντ Λούις

Published

on

san luis 620x350.jpg

Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) στην περιοχή του Σαν Λουίς της Αργεντινής, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Λύθηκε το μυστήριο του σεισμού των 9 ημερών.

Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 129 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, σύμφωνα με το EMSC. To Σαν Λούις είναι σχετικά κοντά στην πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγκο.

Προκαταρκτικά στοιχεία από το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ), δείχνουν διαφορές από το EMSC. Αναφέρεται πως ο σεισμός εντοπίστηκε σε ενδιάμεσο έως σημαντικό βάθος 172,3 χιλιομέτρων. Η ισχύς του σεισμού μπορεί να μετριάστηκε από το σχετικά μεγάλο βάθος κάτω από την επιφάνεια, γεγονός που τον κάνει να φαίνεται ασθενέστερος σε απόλυτους αριθμούς.

Το ακριβές μέγεθος, το επίκεντρο και το βάθος του σεισμού ενδέχεται να αναθεωρηθούν εντός των επόμενων ωρών ή λεπτών καθώς οι σεισμολόγοι θα εξετάζουν τα δεδομένα και θα βελτιώνουν τους υπολογισμούς τους ή καθώς άλλες υπηρεσίες θα εκδίδουν την έκθεσή τους.

Advertisement

Με βάση τα προκαταρκτικά σεισμικά δεδομένα, ο σεισμός δεν θα πρέπει να προκάλεσε σημαντικές ζημιές, αλλά πιθανότατα έγινε αισθητός από πολλούς ανθρώπους ως ελαφριά δόνηση στην περιοχή του επικέντρου.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο