Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και το συνέδριο – Τι ψήφισε η ΚΕ

Published

on

6314646 620x350.jpg

Υπερψηφίστηκε το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο και τις εσωκομματικές κάλπες, όπως τις εισηγήθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συνολικά, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, 112 ψήφους έλαβε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, 62 η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσε η βουλεύτρια Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, 9 η πρόταση του Παύλου Πολάκη ενώ υπήρξαν και 2 λευκά.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις των κ.κ. Τζάκρη και Πολάκη προέβλεπαν επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πότε θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές

Με βάση το αποτέλεσμα, οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου και οι δεύτερες εκλογές, αν αυτές χρειαστούν, στις 1 Δεκεμβρίου. Το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιηθεί από 1 ώς τις 3 Νοεμβρίου, με αντικείμενο την έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης.

Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών.

Advertisement

Ακόμη, δεν πέρασε η πρόταση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκου Παππά για καταστατικό συνέδριο.

Σημειώνεται ότι πέρασε επίσης η πρόταση που κατατέθηκε από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, που αφορά στις προϋποθέσεις που επανέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για σεβασμό των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων όπως της προηγούμενης ΚΕ που καθαίρεσε τον Στέφανο Κασσελάκη. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τροπολογία πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία και δεν ζητήθηκε καταμέτρηση.

Ουσιαστικά εγκρίθηκε η καταδίκη των αναφορών περί «πραξικοπήματος της κουκούλας» και «εκτροπής» αλλά και η αποδοχή από τους υποψήφιους. «Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε «κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά», προστέθηκε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο