Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Προκαλούν την Χεζμπολάχ για να παρέμβουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο

Published

on

Lavrov2 620x350.jpg

Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι τα επαναλαμβανόμενα ξεσπάσματα βίας δεν θα σταματήσουν ποτέ στη Μέση Ανατολή χωρίς παλεστινιακό κράτος. «Το κίνημα της Χεζμπολάχ ενεργεί με αυτοσυγκράτηση, αλλά γίνονται προσπάθειες να το προκαλέσουν με σκοπό να παρέμβουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση γνωρίζει καλά αυτόν τον κίνδυνο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News Arabia.

«Πιστεύω ότι η Χεζμπολάχ ενεργεί με αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει. Θέλουν να την προκαλέσουν με τον ίδιο σκοπό να κάνουν αναπόφευκτη την ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο», δήλωσε ο Λαβρόφ σχολιάζοντας τις εκρήξεις στο Λίβανο.

«Αισθάνομαι ότι ο κίνδυνος αυτός είναι κατανοητός από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Φυσικά, δεν θέλουμε να συμβεί ένας μεγάλος πόλεμος» συμπλήρωσε. Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζονται και στοχεύουν ως επί το πλείστον αμάχους και παιδιά. 

Κατάπαυση του πυρός, ανθρωπιστική βοήθεια και ίδρυση παλεστινιακού κράτους ζητά η Ρωσία

«Ωστόσο, τα πιο σημαντικά πράγματα σε αυτό το στάδιο είναι (να υπάρξει) μια συνολική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη γενικότερα και να επιλυθούν επειγόντως τα ανθρωπιστικά ζητήματα, να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας στις απαιτούμενες ποσότητες.

Και ως τρίτο αναγκαίο βήμα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν σοβαρές συνομιλίες για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους», δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Advertisement

Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι χωρίς αυτό, τα επαναλαμβανόμενα ξεσπάσματα βίας δεν θα σταματήσουν ποτέ στη Μέση Ανατολή. Η επίθεση στην Γάζα έχει περιγραφεί από διεθνείς οργανισμούς και πολιτικούς σε όλο τον κόσμο ως γενοκτονικός πόλεμος και εθνοκάθαρση.

Πηγή: Sky News Arabia

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο