Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Γκάλαντ: Η «εξουδετέρωση» της αλυσίδας διοίκησης της Χεζμπολάχ κλείνει έναν κύκλο για μένα και το Ισραήλ

Published

on

2024 09 01T143657Z 436497496 RC2EI8A9H2O5 RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS GALLANT 1 620x350.jpg

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, αναφέρθηκε στην «εξάλειψη» της αλυσίδας διοίκησης της Χεζμπολάχ και δήλωσε ότι «η εντυπωσιακή επίθεση των IDF στη Βηρυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ένας σημαντικός κύκλος για το κράτος του Ισραήλ, για τις IDF και προσωπικά – και για μένα».

Ο Γκάλαντ περιέγραψε ότι «ακριβώς πριν από 27 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1997, 12 από τους μαχητές της 13ης Sheyat, φίλοι και υφιστάμενοί μου, που πήγαν σε επιχειρήσεις βαθιά στον Λίβανο υπό τη διοίκηση του αείμνηστου αντισυνταγματάρχη Yossi Korkin, έπεσαν στη δύσκολη μάχη στην Ansariyya.

Η καταστροφή της Sheyat συνέβη λίγους μήνες αφότου ολοκλήρωσα το ρόλο μου ως διοικητής της μονάδας. Οι διοικητές εκείνης της τρομοκρατικής ενέδρας στη Χεζμπολάχ ήταν ο Ιμπραχίμ Ακίλ και ο Αχμάντ Γουαμπί. Χθες ασχολήθηκαν με την προετοιμασία περαιτέρω τρομοκρατικών επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ».

Το σφυροκόπημα στον Λίβανο συνεχίζεται

Η κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο συνεχίζεται μετά την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων της Χεζμπολάχ με σφυροκόπημα των νότιων περιοχών του Λιβάνου και της Βηρυτού.

Μετά από 180 επιθέσεις σε περιοχές του Λιβάνου, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει εξαπολύσει ένα νέο εκτεταμένο κύμα επιδρομών το βράδυ του Σαββάτου, αφού ο στρατός «εντόπισε προετοιμασίες της Χεζμπολάχ για την εξαπόλυση ευρείας κλίμακας επιθέσεων με ρουκέτες κατά του Ισραήλ».

Advertisement

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι οι επιδρομές στο Λίβανο αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ώρες, ενώ ανακοινώθηκαν και νέοι περιορισμοί για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ.

Ο Γκάλαντ παραμένει στη θέση του

Την ίδια ώρα ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Σάαρ δήλωσε το Σάββατο ότι «παραιτείται από την πρόταση να υπηρετήσει ως υπουργός Άμυνας, ενόψει των πρόσφατων εξελίξεων στα βόρεια σύνορα και των συνεπειών τους».

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Νετανιάχου προετοίμαζε την αντικατάσταση του Γκάλαντ με τον Σάαρ λόγω φερόμενης διαφωνίας του υπουργού Άμυνας με μία εκτεταμένη επιχείρηση στον Λίβανο

Σύμφωνα με τον Σάαρ, «δεν είναι αλήθεια ότι δίπλα στον σημερινό υπουργό Άμυνας θα υπάρχει ένας υπουργός Άμυνας “στον πάγκο” – και μάλιστα για αόριστο χρονικό διάστημα που θα χρησιμοποιηθεί και για μια αχαλίνωτη εκστρατεία».

Την προηγούμενη εβδομάδα ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Νετανιάχου προετοίμαζε την αντικατάσταση του Γκάλαντ με τον Σάαρ λόγω φερόμενης διαφωνίας του υπουργού Άμυνας με μία εκτεταμένη επιχείρηση στον Λίβανο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η δήλωση του Σάαρ δείχνει ότι αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν ο βουλευτής της αντιπολίτευσης θα ενταχθεί σε κάποιο κυβερνητικό πόστο ή όχι.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο