Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Αστεγία: «Στο 6» – Η πρώτη τραπεζαρία για άτομα που ζουν σε κατάσταση δρόμου στην Αθήνα

Published

on

carlos torres 5TEOZXS05SI unsplash 620x350.jpg

Σε μια έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης και στήριξης, οι ΜΚΟ Tol Eressëa και Steps προχώρησαν στο άνοιγμα της πρώτης τραπεζαρίας «για άτομα που ζουν σε κατάσταση δρόμου στην Αθήνα», στην οδό Χαρίσσης 6.

Μέσα από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Tol Eressëa γνωστοποίησε την πρωτοβουλία τονίζοντας πως: «Φαγητό σημαίνει μοίρασμα, επαφή κι αλληλεπίδραση. Η ισότητα γύρω από ένα τραπέζι που θα θέλαμε σε όλες τις πτυχές της ζωής μας».

Και προσθέτουν: «Σας καλούμε λοιπόν μέσα από τα social media μας να παρακολουθήσετε πώς μια άδεια μονοκατοικία μετατρέπεται σε μια φιλόξενη τραπεζαρία όπου όλες, όλοι και όλα θα είναι ίσα».

«Ανοίγουμε το Σάββατο 14/9 και θα λειτουργούμε καθημερινά εκτός Παρασκευής από τις 17.00 έως τις 21.00 με 100 μερίδες ζεστό και νόστιμο φαγητό», σημειώνουν.

Η ανάρτηση:

Tol Eressëa σημαίνει Μοναχικό Νησί. Είναι το νησί των εξόριστων που δεν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στη Γη των Θεών.

Advertisement

Σκοπός της Tol Eressëa είναι να στηρίξει ανθρώπους που βιώνουν διακρίσεις και ωθούνται στο περιθώριο. Ένας τόπος συνάντησης, ένα καταφύγιο για όλα τα άτομα που στερούνται ακόμα και τα πιο βασικά.

Η ίδρυσή της έρχεται ως απάντηση σε μια ιδέα που παρέμεινε σκέψη για πολύ καιρό. Πώς το φαγητό που προσφέρουν εδώ και χρόνια κουζίνες στον δρόμο, μπορεί να προσφέρεται σε ένα ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον.

Έτσι, σε σύμπραξη με την Steps, ανοίξαμε την πρώτη τραπεζαρία για άτομα που ζουν σε κατάσταση δρόμου στην Αθήνα, “Στο 6”, στην οδό Χαρίσσης 6.

Φαγητό σημαίνει μοίρασμα, επαφή κι αλληλεπίδραση. Η ισότητα γύρω από ένα τραπέζι που θα θέλαμε σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Σας καλούμε λοιπόν μέσα από τα social media μας να παρακολουθήσετε πώς μια άδεια μονοκατοικία μετατρέπεται σε μια φιλόξενη τραπεζαρία όπου όλες, όλοι και όλα θα είναι ίσα.

Advertisement

Ανοίγουμε το Σάββατο 14/9 και θα λειτουργούμε καθημερινά εκτός Παρασκευής από τις 17.00 έως τις 21.00 με 100 μερίδες ζεστό και νόστιμο φαγητό.

Ραντεβού Στο 6!



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο