Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Βηρυτός: Στους 37 οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα

Published

on

2024 09 21T090226Z 664237463 RC2X4AAOYD3H RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS LEBANON AFTERMATH 620x350.jp .jpeg

Ο απολογισμός του ισραηλινού πλήγματος της Παρασκευής στα νότια προάστια της Βηρυτού, κατά τον οποίο στοχοθετήθηκαν ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ, ανέρχεται σε 37 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε έναν νέο απολογισμό, διευκρινίζοντας πως «οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των συντριμμιών» του κατεστραμμένου κτιρίου συνεχίζονται.

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ως «καλό αποτέλεσμα» τη δολοφονία του ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ, παρά τους 37 νεκρούς

Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 31 νεκρούς, εκ των οποίων 3 παιδιά και επτά γυναίκες.

Λίστα με δολοφονημένους διοικητές της Χεζμπολάχ εξέδωσε το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε ένα infographic με τα ονόματα και τις φωτογραφίες των μελών της επίλεκτης δύναμης Radwan της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στη χθεσινή αεροπορική επίθεση στη Βηρυτό μαζί με τον ανώτερο διοικητή Ιμπραχίμ Ακίλ.

Δίπλα σε κάθε φωτογραφία υπάρχει μία λεζάντα με τη λέξη: «εξαλείφθηκε»

Advertisement

Πηγή: IDF

  • Αχμέντ Ουάμπι, που αναγνωρίστηκε από τη Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό ως επικεφαλής της μονάδας εκπαίδευσης της οργάνωσης και πρώην διοικητής της Δύναμης Ραντουάν
  • Samer Halawi, διοικητής της παράκτιας περιοχής
  • Αμπάς Μουσλιμάνι, διοικητής της περιοχής Qana
  • Abdullah Hijazi, διοικητής της περιοχής Ramim Ridge
  • Muhammad Reda, διοικητής της περιοχής Khiam
  • Hassan Madi, διοικητής της περιοχής Mount Dov
  • Hassan Abd al-Satar, επικεφαλής επιχειρήσεων
  • Hussein Hadraj, επικεφαλής του επιτελείου

«Καλό το αποτέλεσμα» της ισραηλινής επιχείρησης λένε οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ως «καλό αποτέλεσμα» τη δολοφονία του ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ, παρά τους 37 νεκρούς.

Ειδικότερα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι ο Ακίλ είχε «αμερικανικό αίμα στα χέρια του».

Ο Ακίλ καταζητείτο από τις ΗΠΑ εδώ και χρόνια για τον φερόμενο ρόλο του στη βομβιστική επίθεση του 1983 κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό και στην αιχμαλωσία Αμερικανών και Γερμανών στο Λίβανο τη δεκαετία του 1980.

Βρισκόταν υπό αμερικανικές κυρώσεις και το 2023, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αμοιβή ύψους έως και 7 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην «ταυτοποίηση, τον εντοπισμό, τη σύλληψη ή/και την καταδίκη του».

«Είναι κάποιος που οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν εδώ και πολύ καιρό ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον δούμε να οδηγείται στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Σάλιβαν.

Advertisement

«Ξέρετε, το 1983 μοιάζει σαν πολύς καιρός πριν», είπε. «Αλλά για πολλές οικογένειες και πολλούς ανθρώπους, εξακολουθούν να ζουν με αυτό κάθε μέρα».

Ισραήλ και Χεζμπολάχ ανταλάσσουν πυρά στη μεγαλύτερη ένταση από την αρχή του πολέμου μέχρι σήμερα.

Ακυρώνει το ταξίδι του στον ΟΗΕ ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Εντωμεταξύ ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ακύρωσε το ταξίδι του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μετά τις φονικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, τις οποίες κατήγγειλε ως «φρικτές σφαγές».

Ο Mikati ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ακύρωσε το ταξίδι του «υπό το φως των εξελίξεων που συνδέονται με την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο», μετά από ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού και επιθέσεις σε συσκευές της Χεζμπολάχ που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Είπε ότι καμία προτεραιότητα δεν είναι υψηλότερη από το να σταματήσουν οι «σφαγές» του Ισραήλ και οι διάφοροι πόλεμοι που διεξάγει και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πάρει θέση απέναντι σε τέτοιες ενέργειες.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο