Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Στους 31 οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – «Ξεδιάντροπο έγκλημα» λέει το Ιράν

Published

on

2024 09 21T084437Z 1438158794 RC2W4AA5RGGM RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS LEBANON AFTERMATH 620x350.j.jpeg

Τουλάχιστον 31 νεκροί, είναι ο απολογισμός της χθεσινής επιδρομής του Ισραήλ στον Λίβανο και δη στη Βηρυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τρία παιδιά, ηλικίας 4, 6 και 10 ετών, επτά γυναίκες καθώς και τρεις Σύροι.

Συνολικά 68 άτομα που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης μεταφέρθηκαν σε 12 νοσοκομεία, σύμφωνα με τον υπουργό. Δεκαπέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων δύο σε κρίσιμη κατάσταση.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για διευρυμένη ισραηλινή επίθεση»

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις βομβητών, την επίθεση με ασύρματο και την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτή την εβδομάδα είναι 70, όπως μεταδίδει το Al Jazeera. Άλλοι 177 τραυματίες και από τις τρεις επιθέσεις παραμένουν στο νοσοκομείο. Από αυτούς, οι 152 νοσηλεύονται στην εντατική.

«Η επίθεση εναντίον αμάχων είναι έγκλημα πολέμου», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου. Πρόσθεσε δε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας,  διαθέτει αρκετά φάρμακα και προμήθειες για τέσσερις μήνες, αλλά πρέπει να προετοιμαστεί για μια διευρυμένη ισραηλινή επίθεση.

«Ξεδιάντροπο έγκλημα»

Στο μεταξύ ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι το Ισραήλ διαπράττει “ξεδιάντροπα εγκλήματα” κατά παιδιών και όχι κατά ενόπλων.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι χθες 20/9 και το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε το «βάρβαρο και παράνομο» αεροπορικό πλήγμα «του σιωνιστικού καθεστώτος», το οποίο «συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καθώς και παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου».

Τα παραπάνω λόγια χρησιμοποίησε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών του Ιράν, Νασέρ Κανανί, αναφερόμενος στις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν σήμερα αλλά και στο μακελειό που έλαβε χώρα τα προηγούμενα δυο εικοσιτετράωρα από τις εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το σιωνιστικό καθεστώς επιδιώκει να κλιμακώσει την ένταση και να διευρύνει τη γεωγραφία του πολέμου και της σύγκρουσης στην περιοχή», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «μια τόσο παράνομη πολιτική συνιστά σαφή απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο