Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ποιος ήταν ο «παγκόσμιος τρομοκράτης» Ακίλ, το στέλεχος της Χεζμπολάχ που σκότωσε στον Λίβανο

Published

on

GX7G7f7aUAMNJfb 620x350.jpg

Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι σκότωσε σε αεροπορική επιδρομή σήμερα στη Βηρυτό τον ανώτατο διοικητή της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ, καθώς και άλλους διοικητές της δύναμης αλ-Ραντουάν, μιας επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν σε αυτή την ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακήρυξε τον Ακίλ ως Ειδικά Καθορισμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη το 2019 ως

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε λίγπ αργότερα ότι δεν γνωρίζει να υπήρξε κάποια ενημέρωση του Ισραήλ προς τις ΗΠΑ πριν από τα σημερινά πλήγματα στη Βηρυτό, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο ή να φύγουν από τη χώρα, εάν βρίσκονται ήδη εκεί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Κίρμπι είπε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τα τελευταία πλήγματα αλλά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να αποφύγει μια κλιμάκωση στην περιοχή.

Ποιος ήταν ο Ιμπραχίμ Ακίλ

Ο Ιμπραήμ Ακίλ, γνωστός και ως Tahsin, «υπηρετεί στο ανώτατο στρατιωτικό σώμα της Χεζμπολάχ, το Συμβούλιο Τζιχάντ», σύμφωνα με το διυπηρεσιακό πρόγραμμα εθνικής ασφάλειας του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών που προσφέρει αμοιβή για πληροφορίες που οδηγούν στην τοποθεσία ή σύλληψη ηγετών τρομοκρατικών ομάδων.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ο Ακίλ, «ήταν κύριο μέλος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ -του τρομοκρατικού πυρήνα της Χεζμπολάχ- που ανέλαβε τους βομβαρδισμούς στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό τον Απρίλιο του 1983, που σκότωσαν 63 άτομα».

«Παγκόσμιος τρομοκράτης»

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακήρυξε τον Ακίλ ως Ειδικά Καθορισμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη το 2019 ως αποτέλεσμα της εμπλοκής του σε πολλαπλά τρομοκρατικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής Αμερικανών αξιωματούχων τη δεκαετία του 1980.

Advertisement

Ως εκ τούτου, υπήρχε αμοιβή για «το κεφάλι του» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για έως και 7 εκατομμύρια δολάρια.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο