Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Παρασημοφορημένος αστυνομικός κατηγορείται ότι έκλεψε 40.000 ευρώ

Published

on

astinomikos 1 620x350.jpg

Σάλο έχει προκαλέσει στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. η ιστορία ενός 40χρονου πρώην αστυνομικού, ο οποίος το 2020 παρασημοφορήθηκε για την υπηρεσία του στο Σώμα και στη συνέχεια αποστρατεύθηκε.

Κατηγορείται σήμερα ως εμπλεκόμενος σε οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένους καθώς φέρεται να άρπαξε από μια γυναίκα 40.000 ευρώ.

Πρόκειται για πρώτη φορά που εμπλέκεται σε ποινικό θέμα με τις αρχές να εξετάζουν αν έχει εμπλοκή και σε άλλα περιστατικά.

Η ιστορία με τον Μαζιώτη

Ο 40χρονος σήμερα πρώην αστυνομικός, στις αρχές Μαρτίου του 2014, συμμετείχε στην καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη στην Κλειτορία Αχαΐας, ο οποίος καταζητούνταν μετά από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραυματιστεί στο πόδι.

Advertisement

Έλαβε αστυνομικό μετάλλιο σε ειδική τελετή που έγινε προς τιμήν του

Η πράξη του αυτή κρίθηκε ως «εξαιρετική» με αποτέλεσμα έξι χρόνια αργότερα να παρασημοφορηθεί με αστυνομικό μετάλλιο σε ειδική τελετή που έγινε προς τιμήν του. Στη συνέχεια αποστρατεύθηκε καθώς στην καταδίωξη τραυματίστηκε και για λόγους Υγείας βρέθηκε εκτός Σώματος.

Από την εντιμότητα στην παρανομία

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο απόστρατος αστυνομικός και ακόμη δύο άτομα κατηγορούνται ότι καλούσαν πολίτες και να τους ανέφεραν πως συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και πως χρειάζονται χρήματα για την πραγματοποίηση χειρουργείων.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου όταν ένας άγνωστος κάλεσε μία γυναίκα και προσποιούμενος ιατρό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών απαίτησε 40.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της, η οποία, όπως της ανέφερε, είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι της και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Η παθούσα πείσθηκε από τα λεγόμενα τους και συμφώνησε στην καταβολή του χρηματικού ποσού και το ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων κλείστηκε στην περιοχή των Βραχναιίκων. Η ηλικιωμένη γυναίκα μετέβη στο σημείο και παρέδωσε τις 40.000 ευρώ σε έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος αποχώρησε με μία μοτοσικλέτα.

Από την επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ο κατηγορούμενος προσήχθη και αναγνωρίστηκε από το θύμα της απάτης.

Advertisement



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο