Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

LIFESTYLE

«Δεν μπορώ να πάω στην συναυλία χωρίς τον Θάνο» – Τα συγκινητικά λόγια του Ανδρέα Μικρούτσικου

Published

on

image 3 1 620x350.jpg

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, αδελφός του Θάνου Μικρούτσικου, προσπάθησε να μιλήσει για τα συναισθήματά του, στον «αέρα» του Buongorno, σε σχέση με τη συναυλία- αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη. Ωστόσο, η συγκίνησή του δεν τον άφησε να αφηγηθεί λεπτομερώς την ιστορία του, αλλά ούτε, κατά πως φαίνεται, να οδηγηθεί στον συναυλιακό χώρο.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες, Πέμπτη, στην συναυλία αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, τον συνθέτη που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ποίηση. Το Ηρώδειο πλημμύρισε από τα διαχρονικές μελωδίες του μεγάλου συνθέτη, με τους καλλιτέχνες Γιώργο Νταλάρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιάννη Κότσιρα και Ρίτα Αντωνοπούλου να ερμηνεύουν τα εμβληματικά αυτά τραγούδια.

Ο αδερφός του μουσικού και παρουσιαστής στην εκπομπή, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε: «Ξεκίνησα να πάω στη συναυλία. Κρύφτηκα στη βροχή, γύρισα σπίτι. Δεν μπορώ να πάω στην συναυλία χωρίς τον Θάνο».

O Θάνος Μικρούτσικος

Ο σπουδαίος συνθέτης γεννήθηκε στην Πάτρα. Ο πατέρας του, Στέργιος, ήταν μαθηματικός που έχασε την δουλειά του λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων. Η μητέρα του καταγόταν από παλαιά αστική οικογένεια της πόλης. Αδελφός του είναι ο επίσης συνθέτης και τηλεπαρουσιαστής, Ανδρέας Μικρούτσικος.

Από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με τη μουσική. Ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη. Έγραψε όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική και δημιούργησε μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Advertisement

Το ημερολόγιο έγραφε 13 Απριλίου 1947, όταν ήρθε στον κόσμο ο Θάνος Μικρούτσικος, ενώ έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2019.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο