Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πλυντήριο των «χορτασμένων», τα άγχη του Κυριάκου και οι σκελετοί του ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

paravola syriza grafeia 620x350.jpg

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, επιτέλους εμείς οι πλούσιες δεν χρειάζεται να απολογούμαστε για τα λεφτά μας. Βρέθηκε η Έλενα η Ακρίτα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με σχόλιό της χθες βράδυ και με φόντο την εσωτερική πισίνα του σπιτιού της!

Σχόλιο

Τι έγραψε η λατρεμένη «Βέρα στο Δεξί»; Με το σκεπτικό να προλάβει τους καλοθελητές που θα σχολίαζαν την εσωτερική πισίνα ανέφερε πως «ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

Ξέπλυμα

Τώρα που το ξαναδιαβάζω, θεωρώ πως η αγαπημένη θα έπρεπε να σταματήσει το σχόλιο στη φράση «αν είχα κάτι να κρύψω δε θα τη φωτογράφιζα». Αυτά με τους χορτασμένους και τις πλύστρες φοβάμαι ότι δεν κάνουν καλό στο προφίλ της, πόσο μάλλον από τη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δικαιώματα εκεί στο χάνι της Κουμουνδούρου. Γιατί, όπως πολύ σωστά παρατηρεί και η φίλη μου η Ντιντί που κρύβει μια σοσιαλιστική πλευρά, συνήθως οι «χορτασμένοι» κάνουν τις λαδιές, του οποίους η αγαπητή «Βέρα στο Δεξί» βγάζει λάδι. Κοινώς ξεπλένει! Με πρώτον και καλύτερο τον Κυριάκο και τη Μαρέβα που είναι χορτασμένοι από πάππου προς πάππου αλλά η αγαπητή Έλενα καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία. Για να μην πάμε και σε άλλους «χορτασμένους» της καλής κοινωνίας.

Πισίνα

Η Ντιντί βέβαια μου είπε πως το σχόλιο πήγαινε μάλλον για τον Stefanos, του οποίου η βουλευτίνα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ λατρεύει και δεν το κρύβει. Δεν κατάλαβα το κονέ και η Ντιντί μου εξήγησε. «Ποιός είχε τραβήγματα με την πισίνα του στις Σπέτσες που δεν ήταν πισίνα αλλά ποτίστρα με σκαλιά; Ο Stefanos». Και συνέχισε: «Ποιός είναι χορτασμένος και απλώς θέλει να προσφέρει στην πατρίδα; Ο Stefanos. Άρα;».

Τασσώ

Άρα, αν ισχύει αυτό το σκεπτικό τότε το πολιτικό μάρκετινγκ πρέπει να σκίσει όλα τα πτυχία του και να επικηρύξει την βουλευτίνα. Πώς λένε, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς… Είμαι η πρώτη θα αναγνωρίσει ότι το Ψυχικό είναι πολύ ψηλά και οι πλεμπαίοι δεν έχουν καμία θέση εκεί, αλλά οι σωστοί οι πλούσιοι, τα λεγόμενα «παλιά λεφτά» δεν θα έκαναν ποτέ τέτοιο σχόλιο που αρμόζει σε στυλ Τασσώς Καββαδία σε μελό της δεκαετίας του 60. Φάουλ αγαπητή Έλενα, τεράστιο φάουλ εκ μέρους σου.

Advertisement

Βέρτιγκο

Για να είμαι δίκαιη βέβαια δεν περιμένω πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως κοινή λογική αυτές τις ώρες. Είναι τέτοιο το βέρτιγκο στο οποίο έχουν περιέλθει εδώ και καιρό και είναι τόσο τσιτωμένα τα νεύρα που τα επικοινωνιακά λάθη διαδέχονται με ρυθμό πολυβόλου το ένα το άλλο. Νομίζω, δε, ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν το ΣΚ με τη νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου τα μέλη θα κληθούν ν’ αποφασίσουν πως τελικά θα πάνε στις εκλογές τους.

Σκελετοί

Από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πάντως, κρατώ το γεγονός ότι όλοι έβαλαν νερό στο κρασί τους, σχετικά με τις προϋποθέσεις ώστε να είναι κάποιος υποψήφιος. Σωστά. Δεν γίνεται ν’ ανάβουμε νέες φωτιές τώρα, ειδικά απ’ τη στιγμή που όλων οι ντουλάπες φαίνεται πως κρύβουν τους δικούς τους σκελετούς.

Εξαλλος

«Τούρμπο» τον έκαναν τον άνθρωπο! Καπνούς απ΄ τα αυτά έβγαζε! Λογικό. Για τους «11» λέω. Κι δεν έφτανε μόνο αυτό, βγήκε χθες κι ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ο κ. Νικής Κακλαμάνης και είπε ότι θα γίνουν κι άλλα τέτοια! Όπως σας ενημέρωσα. Προσδεθείτε!

Δημοκρατία!

Τι να κάνει κι φουκαράς ο υφυπουργός Επικρατείας, ο κ. Παύλος Μαρινάκης βγήκε και είπε πως έχουν δημοκρατία στη Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό, γιατί τότε έπρεπε να ληφθούν μέτρα, και δεν είναι καιρός για τέτοια. Σιγά – σιγά θα το συνηθίσουν….

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης

Πάντως έξαλλος έγινε κι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Διότι θεωρεί ότι είναι περίπου «σάκος του μποξ» – δηλαδή οι «11» στο Μέγαρο Μαξίμου έστελναν το μήνυμα, ο κ. Χατζηδάκης την πλήρωσε. Εντάξει, διαθέτει εξαιρετικά αντανακλαστικά κι απάντησε αμέσως – για να μην σέρνεται το θέμα. Όμως μου λένε ότι από τούδε και στο εξής δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Ας αναλάβει το Μαξίμου να διευθετήσει το θέμα, «δεν θα την πληρώσει» αυτός!

Advertisement

Ο κ. Νίκος Δένδιας

Χθες όμως είχαμε κι άλλα. Πήγε στην καθέλκυση της φρεγάτας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Νίκος Δένδιας και ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι θα αγοράσουμε και τέταρτη φρεγάτα – τι είναι ρε παιδιά οι φρεγάτες στραγάλια; Διαψεύδεται πως είχαμε λιποθυμικά επεισόδια στο υπουργείο Οικονομικών!

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης…

Όμως ήθελε κι ο δικός μας λίγη δόξα – του την πήρε όλη ο κ. Δένδιας. Ετσι με καθυστέρηση κάποιων ωρών έκανε ανάρτηση στο FB κι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι είναι κι αυτός ευτυχισμένος με την αγορά της τέταρτης φρεγάτας. Και μας καθησύχασε – σας ενημερώνω για να ηρεμήσετε κι εσείς… – πως δεν πρόκειται να υπάρξει δημοσιονομική εκτροπή. Μία αγωνία την είχα όπως και να το κάνουμε! Καταλάβατε τώρα γιατί οι παροχές προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι «τσίπικες»; Γι΄ αυτό….

…κι η MRB

Η δημοσκόπηση πάντως της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Open επιβεβαιώνει την διαπίστωση πως – στην πρόθεση ψήφου – η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να βλέπει «ανάποδα» το 25%! Στο 21,6% ήταν προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, στο 21,7% η νέα. Εχει σταθεροποιηθεί δηλαδή ελαφρώς πάνω από το 20%!

Τον νικάει

Ωστόσο πρέπει να του το αναγνωρίσουμε του κ. Μητσοτάκη πως απέχει περίπου τρεις ολόκληρες μονάδες από το εκλογικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας επί Σαμαρά, τον Μάιο του 2012! Δεν είναι και μικρό πράγμα. Τα περιθώρια ελιγμών είναι εξαιρετικά περιορισμένα, δεδομένου ότι διαθέτει και μία ευάριθμη ομάδα «αντιπολίτευσης» εντός της…

Σφαίρα

Επίσης – κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία – το κόμμα της κυρίας Αφροδίτης Λατινοπούλου «πηγαίνει σφαίρα». Όπως μου έλεγαν συνεργάτες της κερδίζει συνεχώς κόσμο τόσο από τα όμορα κόμματα, που βρίσκονται στα Δεξιά της Δεξιάς, όσο φυσικά κι από τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα κυβερνητική πηγή μου έλεγε χαρακτηριστικά πως «έχει την ίδια επιχειρηματολογία με την κυβέρνηση κι ως εκ τούτου είναι πολύ επικίνδυνη».

Advertisement

Χειραψία με νόημα

Το προφίλ της είναι το εξής: «πατρίς θρησκεία και φιλελεύθερος καπιταλισμός». Κι η κριτική στη Νέα Δημοκρατία είναι από την πλευρά του «οικονομικού φιλελευθερισμού». Μάλιστα μου υπενθύμισαν και την χειραψία της κυρίας Λατινοπούλου με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη….

Μάρτιο το συνέδριο

Ωστόσο το συνέδριο του κόμματος της δεν θα το κάνει το Νοέμβριο, όπως έγραψα προ ημερών, αλλά κατά πάσα πιθανότητα περί τον Μάρτιο του 2025. Τότε θα είναι έτοιμη η κομματική δομή. Να σας ενημερώσω επίσης ότι ουδεμία σχέση έχει με την αντίληψη των «11», η οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή δεξιά!

Δεν παίρνει βουλευτές

Κι ακόμη ότι την πόρτα της την χτύπησαν και νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν τους … «άνοιξε». «Δεν μας ενδιαφέρουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας» μου είπαν χαρακτηριστικά «ούτε τώρα ούτε στις παραμονές των εκλογών». Τώρα εγώ γιατί βλέπω να διαμορφώνεται ένα εν δυνάμει συμμαχικό σχήμα προς τη Νέα Δημοκρατία την επομένη των εκλογών «για να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα»; Μπορείτε να μου πείτε;

Στα δικαστήρια

Α, να μην το ξεχάσω, στα δικαστήρια θα οδηγηθούν με τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκο Βελόπουλο για να λύσουν τις διαφορές τους. Καλή τύχη….

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο