Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα κινείται και για τέταρτη φρεγάτα Belharra ανακοίνωσε ο Δένδιας

Published

on

w19 70507GXwkdCzW4AAmZsq 620x350.jpg

Σε εξέλιξη είναι η τελετή καθέλκυσης της δεύτερης φρεγάτας FDI (Άμυνας και Επέμβασης) τύπου Belharra «ΝΕΑΡΧΟΣ», παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε τη νέα φρεγάτα ως ένα ακόμη σημαντικό σταθμό για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, που καθιστά τη χώρα μας πανίσχυρη στις θάλασσες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε την πρόθεση της Ελλάδος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με στόχο να αποκτήσει μια ακόμη φρεγάτα, την τέταρτη του ίδιου τύπου. «Που θα έρθει να προστεθεί στον ΚΙΜΩΝΑ, το ΝΕΑΡΧΟ και τον ΦΟΡΜΙΩΝΑ. Ισχυροποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο το Πολεμικό μας Ναυτικό», όπως είπε ο Νίκος Δένδιας.

Συνέχισε λέγοντας πως «ισχυροποιούμε την παρουσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο, προστατεύοντας, ταυτόχρονα τα σύνορα και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ουδέποτε αμφισβητώντας τα νόμιμα δικαιώματα άλλων χωρών της περιοχής. Πάντοτε τηρώντας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και όσων προβλέπει η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Στη βάση της προστασίας των κοινών ευρωπαϊκών μας αξιών. Για την Ευρώπη της ειρήνης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Αξίες, την προάσπιση των οποίων ελπίζουμε να υιοθετήσουν όλες οι χώρες της περιοχής».

Πρόσθεσε ότι «η σχέση της Γαλλίας με την Ελλάδα είναι μακρά και στενή. Βασίζεται σε κοινές αξίες και στόχους, ιδιαίτερα στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας. Η Συμφωνία για την Εγκαθίδρυση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια, την οποία είχα την τιμή να υπογράψω, στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, επιβεβαιώνει αυτή τη σχέση».

Advertisement

Δείτε βίντεο:

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο