Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

Το ηλεκτρικό supercar Audi e-tron GT άρπαξε φωτιά ενώ ήταν μέσα στο συνεργείο της αντιπροσωπείας

Published

on

AudiFire1.jpg

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Με τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων που αρπάζουν φωτιά να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αναζητούν συνεχώς βελτιωμένες λύσεις για την κατάσβεση τους. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ειδικές κουβέρτες για την καταστολή της πυρκαγιάς ή τεράστιες δεξαμενές νερού για να βυθίζονται τα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η εύρεση ενός αυτοκινήτου τυλιγμένου από φωτιά ενώ βρίσκεται πάνω σε ανυψωτικό,  γίνεται αμέσως μία από τις πιο δύσκολες αποστολές κατάσβεσης. Ήταν μια δύσκολη αποστολή που έπρεπε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία του Carmel στην Ιντιάνα των Η.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το τοπικό πυροσβεστικό τμήμα ανταποκρίθηκε στον συναγερμό πυρκαγιάς που προερχόταν από μια τοπική αντιπροσωπεία, η οποία είχε ήδη ενεργοποιήσει τους πυροσβεστήρες. Ωστόσο, το σύστημα δεν ήταν καθόλου αρκετό για να σβήσει τη φωτιά που ξεκίνησε σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένα Audi e-tron GT, το οποίο ήταν πάνω στο ανυψωτικό.

Advertisement

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο συνεργείο που έφτασε στον τόπο του συμβάντος είχε να αντιμετωπίσει συνθήκες έντονου καπνού ήδη από την είσοδο της αντιπροσωπείας. Οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να σβήσουν τη φωτιά. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι είχαν να αντιμετωπίσουν ένα όχημα με μπαταρία, γνώριζαν ότι η θερμική διαφυγή μπορεί να προκαλέσει την ανάφλεξη της μπαταρίας.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Καρμέλ, Τιμ Γκρίφιν, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το αυτοκίνητο αναζωπυρώθηκε μερικές φορές κατά τη μετακίνησή του από το κτίριο. Ευτυχώς, αυτές δεν αιφνιδίασαν τους πυροσβέστες, καθώς περίμεναν ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου θα αναφλεγόταν ξανά.

Το EV είναι σίγουρα κατεστραμμένο και πιθανότατα θα βγει σε δημοπρασία από την ασφαλιστική εταιρεία, εκτός αν αποφασίσει να το διαλύσει. Η αιτία είναι ακόμη άγνωστη, αλλά το Audi e-tron GT έχει αποτελέσει αντικείμενο αρκετών ανακλήσεων λόγω ανησυχιών για πυρκαγιά.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο