Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το “Θεσσαλικό Θέατρο” επανασυνδέεται με τις ρίζες του – Ο προγραμματισμός για το νέο χρόνο και ο ρόλος του Λ. Λαζόπουλου

Published

on

thessaliko lazopoulos sin tipou 1024x771.jpg

«Το Θεσσαλικό Θέατρο έχει γράψει ιστορία. Τώρα, επανασυνδέεται με τις ρίζες του. Με τις νέες συνεργασίες, με τον κ.Ορέστη Τάτση στη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή και τον κ. Λάκη Λαζόπουλο ως ειδικό σύμβουλο, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λαμπρής πορείας του Θεάτρου», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Θεάτρου για την επόμενη περίοδο.

Μαζί του βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ.Θωμάς Ρετσιάνης, ο Πρόεδρος του Θ.Θ. και Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θ.Θ., κ.Ορέστης Τάτσης και ο ειδικός σύμβουλος Προώθησης και Επικοινωνίας του Θ.Θ., κ. Λάκης Λαζόπουλος.

Το “Θεσσαλικό Θέατρο” επανασυνδέεται με τις ρίζες του – Ο προγραμματισμός για το νέο χρόνο και ο ρόλος του Λ. Λαζόπουλου

«Το Θεσσαλικό Θέατρο έχει γράψει ιστορία. Υπήρξε το πρότυπο για τη δημιουργία των ΔΗΠΕΘΕ και το πρώτο θέατρο, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με το οποίο ήθελε να συνεργαστεί όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας. Ο Κώστας Τσιάνος, μαζί με την Άννα Βαγενά και τον Γιώργο Ζιάκα, πρωτεργάτες αυτής της κληρονομιάς, θεμελίωσαν αυτή την επιτυχία και απήχηση του Θεάτρου μας πανελλαδικά. Το Θεσσαλικό Θέατρο, τώρα, συνδέεται και πάλι με τις ρίζες του. Μετά την ανάληψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή από τον Ορέστη Τάτση, αποφάσισε να συνεργαστεί με τον αγαπημένο Λαρισαίο ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος έρχεται να να ενώσει το χτες με το σήμερα, αναλαμβάνοντας χρέη συμβούλου, για την εξωστρέφεια του Θεάτρου, την ανάδειξη των παραγωγών του, τη διεύρυνση του κύκλου των συνεργατών και των συνεργασιών του και την προώθηση του έργου του, με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξή του και τη διασφάλιση μιας δημιουργικότερης και παραγωγικότερης πορείας στο μέλλον. Αυτή η συνεργασία, εκτιμούμε ως Δημοτική Αρχή, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λαμπρής πορείας του Θεάτρου», τόνισε ο κ.Μαμάκος.

Το “Θεσσαλικό Θέατρο” επανασυνδέεται με τις ρίζες του – Ο προγραμματισμός για το νέο χρόνο και ο ρόλος του Λ. ΛαζόπουλουΤο “Θεσσαλικό Θέατρο” επανασυνδέεται με τις ρίζες του – Ο προγραμματισμός για το νέο χρόνο και ο ρόλος του Λ. Λαζόπουλου

«Το Θεσσαλικό Θέατρο έχει βαθιές ρίζες στη Λάρισα -οι οποίες το τελευταίο διάστημα βάθαιναν ακόμη περισσότερο, την ίδια στιγμή που το Αρχαίο Θέατρο, μέσα από τη γη, ερχόταν στην επιφάνεια. Είναι μια διαδικασία η οποία πλέον ολοκληρώνεται, θα έχουμε ένα θέατρο έτοιμο και λειτουργικό, στο κέντρο της πόλης μας. Έχουμε και το Β΄Θέατρο, με σημαντική δραστηριότητα, έχουμε και τη γνήσια αγάπη των Λαρισαίων για το Θέατρο», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ.Θωμάς Ρετσιάνης.

Για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν όλοι οι συντελεστές το Θεσσαλικό Θέατρο, το καλλιτεχνικό «διαμάντι» της πόλης, όπως το χαρακτήρισε, μίλησε ο Πρόεδρος του Θ.Θ., κ.Φώτης Τζατζάκης. «Οι δυνάμεις μας, πλέον, πολλαπλασιάζονται, με την έναρξη της συνεργασίας μας με δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες και ανθρώπους του θεάτρου, με μεγάλο καλλιτεχνικό αποτύπωμα, τον γνωστό σε όλους μας κ.Λάκη Λαζόπουλο και τον νέο μας Καλλιτεχνικό Διευθυντή, κ.Ορέστη Τάτση», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ.Τζατζάκης.

Το “Θεσσαλικό Θέατρο” επανασυνδέεται με τις ρίζες του – Ο προγραμματισμός για το νέο χρόνο και ο ρόλος του Λ. ΛαζόπουλουΤο “Θεσσαλικό Θέατρο” επανασυνδέεται με τις ρίζες του – Ο προγραμματισμός για το νέο χρόνο και ο ρόλος του Λ. Λαζόπουλου

«Το Θεσσαλικό Θέατρο πρέπει να γίνει ο φωτεινός οδηγός για τα νεότερα παιδιά, να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις και οι νέοι άνθρωποι της Λάρισας και της Θεσσαλίας», υπογράμμισε ο κ.Λαζόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ο δικός του ρόλος είναι να συνδράμει το έργο της καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του κ.Ορέστη Τάτση, ώστε το Θεσσαλικό Θέατρο να μετέχει και να καρπώνεται μέρος μεγάλων παραγωγών.

«Ο ρόλος μου είναι συμβουλευτικός, έχουμε άριστη σχέση με τον κ.Τάτση. Εκτιμούμε όλους όσοι εργάστηκαν εδώ, συζητάμε ήδη η κ.Άννα Βαγενά να αναλάβει μια τιμητική εκδήλωση, σχειδάζουμε, επίσης, να κάνουμε πραγματικότητα και τη Λαϊκή Σκηνή του Κώστα Τσιάνου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ.Λαζόπουλος, στην πρώτη του επίσημη παρουσία ως ειδικού συμβούλου του Θεάτρου.

Στη θεματική της φετινής χρονιάς για το Θεσσαλικό Θέατρο, που είναι η «γυναίκα», αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θ.Θ., κ.Ορέστης Τάτσης, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, το άνοιγμα που επιδιώκει η διεύθυνση προς το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης. «Θέλουμε να δώσουμε μια άλλη φόρα στο Θεσσαλικό Θέατρο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ανέφερε πως στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται ακροάσεις για ηθοποιούς, εδώ στη Λάρισα (θα έχει προηγηθεί η αντίστοιχη διαδικασία στις 24, 25 και 26 στην Αθήνα). «Επιδιώκουμε να δούμε τους καλλιτέχνες της πόλης μας, θέλω να το γνωρίζουν όλοι αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τάτσης.

Advertisement

Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό για τη νέα χρονιά του Θεσσαλικού Θεάτρου:

  • 25-29 Σεπτεμβρίου: Για δεύτερη χρονιά η παράσταση «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ντέλλα στο Β’ Αρχαίο Θέατρο.
  • 28-29-30 Σεπτεμβρίου: Ακροάσεις νέων ηθοποιών (Λάρισα)
  • 6 Οκτωβρίου: Πρεμιέρα για την Παιδική-Εφηβική Σκηνή, με το έργο «Αγαπητέ μου Τσάρλυ, καλά Χριστούγεννά» της Σοφιάννας Θεοφάνους.
  • Τέλη Δεκεμβρίου: Πρεμιέρα για την Κεντρική Σκηνή, με το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά», των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη.
  • Λειτουργία των θεατρικών εργαστηρίων του Θεσσαλικού Θεάτρου, με δυο τμήματα ενηλίκων και την δημιουργία νέου ενός τμήματος εφήβων.
  • Προετοιμασία της Εναλλακτικής (Πειραματικής) Σκηνής
  • Μετάκληση παραστάσεων εδώ στη Λάρισα
  • «Θεσμοφοριάζουσες» είναι το έργο, η κωμωδία του Αριστοφάνη, που θα ανέβει στη σκηνή για τα 50 χρόνια του Θεσσαλικού Θεάτρου, με τη βοήθεια του παραγωγού Μ.Τάγαρη -με πρόθεση της Διεύθυνσης του Θεάτρου να ανέβει η παράσταση και στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, ενώ να σημειωθεί ότι η προετοιμασία γίνεται για την πρόταση συμμετοχής του Θ.Θ. στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο