Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Η στιγμή που ασύρματος εκρήγνυται στο σώμα μέλους της Χεζμπολάχ σε κηδεία

Published

on

2024 09 18T153302Z 830785897 RC233AA7AC0Y RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS HEZBOLLAH FUNERALS 620x350.j.jpeg

Διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τον νέο κύκλο εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ που σημειώθηκαν την Τετάρτη στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν κυρίως τραύματα στο στομάχι και στα χέρια, αναφέρουν οι αρχικές πληροφορίες.

Παράλληλα, εκτός από τις συσκευές επικοινωνίας, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ανέφερε ότι σε αρκετές περιοχές της Βηρυτού εξερράγησαν και οικιακά ηλιακά συστήματα. Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο Χ δείχνουν να έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε καταστήματα, διαμερίσματα και αυτοκίνητα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 έως 20 εκρήξεις που σημειώθηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού και άλλες 15 έως 20 εκρήξεις στο νότιο Λίβανο, είπε η πηγή.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι οι συσκευές διαφέρουν από τους βομβητές που εξερράγησαν χθες ενώ σύμφωνα με πηγή ασφαλείας, που μίλησε στο Reuters, αγοράστηκαν από τη Χεζμπολάχ πριν από πέντε μήνες, την ίδια χρονική περίοδο με τους βομβητές.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για γουόκι-τόκι που χρησιμοποιούνται λιγότερο ευρέως από τους βομβητές που εξερράγησαν την Τρίτη, καθώς είχαν διανεμηθεί μόνο σε ανθρώπους που οργανώνουν πλήθη, όπως κηδείες και πορείες, είπε η πηγή ασφαλείας στο CNN.

Οι ασύρματοι πομποδεκτές εξερράγησαν την ίδια ώρα στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς γινόταν η κηδεία τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν την προηγούμενη μέρα από την έκρηξη βομβητών, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο λιβανέζικο ισλαμικό κίνημα και διασώστες.

Σε βίντεο, φαίνεται έκρηξη που συμβαίνει στο σώμα του μέλους της Χεζμπολάχ την ώρα που βρίσκεται στην κηδεία. Ο άνδρας πέφτει στο έδαφος.

Advertisement

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπεκαά.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν πανικό, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που κάλυπτε τις κηδείες των τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του γιου ενός βουλευτή της Χεζμπολάχ.

Άλλες εκρήξεις αναφέρθηκαν στη Σάιντα (νότια) και στο Μπάαλμπεκ (ανατολικά), όπου τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια νοσοκομειακή πηγή.

Advertisement

Χθες Τρίτη, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 2.800 τραυματίστηκαν σε ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο