Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Στην μάχη και τα εναέρια μέσα

Published

on

a28c4dad c48d 43ca 8c52 29d0ecbe2a99 620x350.jpg

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο Ρέθυμνο. Η φωτιά ξέσπασε στο Αμάρι και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε και στον Άγιο Βασίλειο, ενώ απειλήθηκε και η Αγία Παρασκευή, αλλά οι πυροσβέστες έσωσαν τα σπίτια πριν επεκταθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η εικόνα της φωτιάς είχε βελτιωθεί καθώς κόπασαν οι άνεμοι και πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν σε διάσπαρτες εστίες. Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν καεί εκατοντάδες ελιές.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 47 οχήματα, υδροφόρες, 14 πεζοπόρες ομάδες. Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν τα εναέρια τα οποία θα προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Τρεις φορές ήχησε το 112

Ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής εκκενώθηκε από την Τετάρτη το απόγευμα με τους πυροσβέστες και αστυνομικούς να ελέγχουν τα σπίτια, ώστε να απομακρυνθεί και ο τελευταίος κάτοικος, έπειτα από την αποστολή μηνύματος του 112.

Μηνύματα εστάλησαν στο Αποδούλου και στις περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στο Χωρδάκι και στον Άγιο Ιωάννη, προκειμένου άπαντες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Advertisement

Συνδράμουν και δασοκομάντος από την Αθήνα

Στη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο συνδράμουν και 32 δασοκομάντος οι οποίοι έφτασαν στη Κρήτη το βράδυ της Τετάρτης από την Αθήνα. Σε επιφυλακή βρίσκονται επίσης οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των ΟΤΑ, έτοιμες να συνδράμουν όπου χρειαστεί.

Στην προσπάθεια να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και να παραμείνουν ασφαλείς, σε πολλές περιοχές παραμένουν εθελοντές και κάτοικοι, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η φωτιά είναι τεράστια, καθώς εκτείνεται σε ένα μήκος 4,5 χλμ., ξεκινώντας από τον Ορνέ, και έχει διασχίσει μια μεγάλη περιοχή, ενώ υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να φτάσει μέχρι και την Αγία Γαλήνη. Είναι αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων ετών στο Ρέθυμνο, που δεινοπαθεί κάθε χρόνο με τις φλόγες.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο