Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο – Εντάχθηκε το γερμανικό κόμμα AFd

Published

on

european.parliament 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Μία νέα ακροδεξιά ομάδα δημιουργήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς μετά το ECR της Τζόρτζια Μελόνι και τους «Πατριώτες για την Ευρώπη» του Βίκτορ Όρμπαν, στο οποίο εντάχθηκε και το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, συγκροτήθηκε η «Ευρώπη των κυρίαρχων εθνών» (Europe of Sovereign Nations).

Η νέα ομάδα συμπεριλαμβάνει το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα AfD, ενώ σύμφωνα με τον Λάζλο Τοροτσκάι, ευρωβουλευτή από το ουγγρικό κόμμα «Το Κίνημα της Χώρας μας», προς το παρόν, η νέα ευρωομάδα θα έχει 28 ευρωβουλευτές από 9 χώρες, «αλλά μπορεί να υπάρξουν και άλλοι».

Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν

«Μια ιστορική μέρα. Το καταφέραμε: η νέα μας ευρωπαϊκή κομματική οικογένεια και η παράταξη του ΕΚ θα γεννηθούν μέσα σε λίγα λεπτά, είμαι ήδη εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα υπογράψουμε την ιδρυτική δήλωση. Ευρώπη των Κυρίαρχων Εθνών – αυτό θα είναι το όνομά μας. Προς το παρόν, έχουμε 28 ευρωβουλευτές από 9 χώρες, αλλά μπορεί να υπάρξουν και άλλοι να συμμετάσχουν», σημειώνει ο Ούγγρος ευρωβουλευτής σε ανάρτησή του στο X.

Τα μέλη της νέας ακροδεξιάς ομάδας στο ΕΚ, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, είναι: AfD (Γερμανία), Η Χώρα μας (Ουγγαρία), Αναγέννηση (Βουλγαρία), Συνομοσπονδία (Πολωνία), «Τέλος του Κόμματος» (Ισπανία), Republika (Σλοβακία), Reconquest (Γαλλία), Ένωση Λαού και Δικαιοσύνη ( Λιθουανία), SPD (Τσεχία).

Advertisement

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη πολιτική ομάδα επρόκειτο να ενταχθεί και η «Νίκη» από την Ελλάδα, αλλά φαίνεται πως τελικά δεν θα συμμετάσχει.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο