Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Από γνωστό φαρσέρ και… google translate τα απειλητικά mail στα σχολεία της Αττικής

Published

on

360 F 550958748 OeGcRonEUNoVhd0wjd9zSEMhLFIGO9Bt 540x350.jpg

Πιθανόν προς την ανατροπή της οδεύει η αρχική εκτίμηση ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τα απειλητικά mail που εστάλησαν στα σχολεία της Αττικής.

Στις ελληνικές Αρχές σήμανε συναγερμός το πρωί της Τετάρτης (29/5) λόγω μαζικής αποστολής mail σε τουλάχιστον 35 σχολεία. Φαινομενικά, τα «αποτυπώματα» της αποστολής τους «δείχνουν» Ρωσία.

Η απάντηση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως το μήνυμα αυτό είναι spam και να μην του δοθεί κάποια ιδιαίτερη σημασία

Ωστόσο, στην Ελληνική Αστυνομία θεωρούν ότι το κείμενο που υπάρχει στα mail είναι μια πρόχειρη μετάφραση, απευθείας από google translate. Θεωρούν επίσης ότι το κείμενο που μεταφράστηκε κι εστάλη στα σχολεία είναι αραβικό και όχι ρωσικό. Θεωρείται επίσης ότι είναι παλιό.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το κείμενο «δείχνει» να προέρχεται από τη Ρωσία αλλά οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έγινε αλλοίωση των δεδομένων, να προέρχεται από άλλη χώρα και απλώς να χρησιμοποιούν τα ρωσικά στοιχεία.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε στο ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που συσχετίζουν την αποστολή των απειλητικών email και μάλιστα από τη Ρωσία την ημέρα διεξαγωγής του Τελικού του Conference League.

Advertisement

Μεγάλα σχολεία και ξένα κολέγια ανάμεσα στους παραλήπτες

Επίσης, τα mail έχουν όλα το ίδιο περιεχόμενο και έχουν φτάσει σε τουλάχιστον 35 σχολεία.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ανάμεσα στους παραλήπτες αυτών των mail είναι και μεγάλα σχολεία της Αθήνας και ξένα κολέγια.

Η απάντηση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως το μήνυμα αυτό είναι spam και να μην του δοθεί κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο