Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε live τις εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Χερσαία επέλαση στη Ράφα – Πυροβολούν ό,τι κινείτα

Published

on

2024 05 28T222239Z 441867712 RC2QZ7A9FVPY RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS USA POLICY 620x350.jpg

Στην καρδιά της Ράφα, στη νότια Γάζα, βρίσκονται χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ που σφυροκοπά την περιοχή από όλες τις πλευρές.

Παρά την απόφαση του ΔΔΔ και τις δικαιολογίες Νετανιάχου για τη σφαγή σε καταυλισμό εκτοπισμένων, το Ισραήλ συνέχισε να επιτίθεται σε αμάχους σκοτώνοντας δεκάδες ενώ μαρτυρίες από τη Ράφα αναφέρουν ότι στόχος γίνεται ό,τι κινείται.

Μετά τις αποκαλύψεις του Guardian για απειλές και εκβιασμούς της Μοσάντ σε αξιωματούχους του ΔΠΔ, οι ΗΠΑ κάνουν στροφή και δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται κυρώσεις κατά των δικαστών που πήραν ή θα πάρουν απόφαση κατά του Ισραήλ.

Η Αλγερία θα καταθέσει σχέδιο ψηφίσματος στο ΣΑ του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα. Υπενθυμίζουμε ότι το ΣΑ του ΟΗΕ έχει λάβει ξανά παρόμοια απόφαση.

Δείτε live

Advertisement

Όλες οι εξελίξεις στο in

08:55 Ακόμα μία παραίτηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Washington Post αναφέρει ότι ένας ακόμη Αμερικανός αξιωματούχος παραιτήθηκε, επικαλούμενος διαφωνίες σχετικά με πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που υποστήριζε ότι το Ισραήλ δεν παρεμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

Η Post, επικαλούμενη δύο πηγές με γνώση του θέματος, είπε ότι πρόκειται για την αξιωματούχο Στέισι Γκίλμπερτ, η οποία υπηρετούσε στο Γραφείο Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η έκθεση κατά της οποίας φέρεται να διαμαρτυρήθηκε η Γκίλμπερτ δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα και ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «δεν εκτιμούν επί του παρόντος ότι η ισραηλινή κυβέρνηση απαγορεύει ή περιορίζει με άλλο τρόπο τη μεταφορά ή την παράδοση αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας».

Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ και των ομάδων βοήθειας.

08:49 CNN: Αμερικανικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στη σφαγή στη Ράφα

Αμερικανικά πυρομαχικά χρησιμοποιήθηκαν στη θανατηφόρα επίθεση του Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, μετέδωσε την Τετάρτη το CNN.

Advertisement

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανάλυση του CNN σε βίντεο από τον τόπο του χτυπήματος και η ανάλυση από ειδικούς σε θέματα εκρηκτικών όπλων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν αμερικανικά όπλα.

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν στην επίθεση. Ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδια.

08:40 Συγκρούσεις κατά τη συγκέντρωση διαδηλωτών έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Μεξικό

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Μεξικού, αφού ορισμένοι από το πλήθος πέταξαν πέτρες και προσπάθησαν να ρίξουν τα εμπόδια που σταματούσαν την πορεία τους προς το κτίριο.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πέταξε πίσω τις πέτρες που της πέταξαν οι διαδηλωτές, καθώς προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος, μετέδωσε το AFP.

Περίπου 200 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στο διπλωματικό συγκρότημα στη συνοικία Lomas de Chapultepec της Πόλης του Μεξικού, διαδηλώνοντας κατά της ισραηλινής επίθεσης που σκότωσε 45 εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Ράφα, προστίθεται.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι το Μεξικό υπέβαλε αίτημα στο ΔΔΔ να συμμετέχει υποστηρίζοντας την Νότια Αφρική στην προσφυγή της για γενοκτονία κατά του Ισραήλ.

Πηγή: ΑFP

Πηγή: ΑFP

08:30 Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Δείτε όσα έχουν προηγηθεί εδώ 

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο