Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Δεκάδες νέοι νεκροί στη Λωρίδα – Ρωγμές στην κυβέρνηση Νετανιάχου

Published

on

2024 05 18T222622Z 207912429 RC23T7AYL1U7 RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS 620x350.jpg

Από τις εντεινόμενες αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του Ισραήλ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 64 Παλαιστίνιοι το τελευταίο 24ωρο στη Γάζα, εκ των οποίων 28 σε επιδρομή σε σπίτι κοντά στο νοσοκομείο Kamal Adwan στα βόρεια τμήματα του θύλακα.

Τουλάχιστον 900.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί βίαια για άλλη μια φορά την τελευταία εβδομάδα, καθώς το Ισραήλ εντείνει τις θανατηφόρες επιδρομές του στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ απειλεί να παραιτηθεί από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου εάν ο πρωθυπουργός δεν παρουσιάσει ένα μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Δείτε live

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο in

08:30 Αμερικανός γιατρός αρνείται να φύγει από τη Γάζα

Οι ΗΠΑ εκκένωσαν 17 Αμερικανούς υγειονομικούς από τη Γάζα ωστόσο τρεις αρνήθηκαν να φύγουν. Ο Δρ Adam Hamawy, Αμερικανός πλαστικός χειρουργός ήταν ένας από αυτούς και εξήγησε τους λόγους της απόφασής του.

Advertisement

«Δεν θα μπορούσα να αφήσω πίσω την ομάδα μου», δήλωσε ο Hamawy στη δήλωση που αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. «Δεν είναι δίκαιο για μένα να φύγω μόνο και μόνο επειδή είμαι Αμερικανός».

«Εδώ έχουμε γιατρούς που έχουν γίνει σταθερά στόχος. Έχουμε νοσοκομεία που έχουν στοχοποιηθεί συστηματικά», δήλωσε ο Hamawy, ο οποίος είναι μέλος μιας ομάδας τοπικών και διεθνών εργαζομένων στον τομέα της υγείας στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στη Khan Younis.

«Θέλω ο πρόεδρός μας να γνωρίζει ότι δεν είμαστε ασφαλείς», πρόσθεσε ο Hamawy.

Η γερουσιαστής των ΗΠΑ Tammy Duckworth, η οποία έχει πιστώσει στον Hamawy ότι της έσωσε τη ζωή στον πόλεμο του Ιράκ, δήλωσε ότι «εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει την άμεση εκκένωση της ομάδας του» σε ανάρτησή της στο X νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

08:15 Ισραηλινές επιθέσεις σε όλη τη Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Advertisement

Τις τελευταίες ώρες, οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera Arabic ανέφεραν νέες ισραηλινές επιδρομές στο κέντρο της πόλης Ράφα στα νότια και στις συνοικίες Sheikh Zayed και Zeitoun στα βόρεια, καθώς και στην περιοχή του νοσοκομείου Kamal Adwan στα βόρεια.

Δημοσιογράφοι του Al Jazeera Arabic ανέφεραν επίσης ότι υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστίνιων μαχητών στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στα βόρεια.

Διαβάστε όσα προηγήθηκαν εδώ 

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο