Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Σκιάθος: Συγκλήθηκε το ΤΕΣΟΠΠ του Δήμου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Published

on

SKIATHOS TESOPP

Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Σκιάθου συγκλήθηκε χθες Τετάρτη και ώρα 10 πμ., στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα. Επίκεντρο της σύσκεψης αποτέλεσε η λήψη μέτρων πρόληψης, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Στην συνδιάσκεψη του ΤΕΣΟΠΠ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ως πρόεδρος,ο κ. Μάρκος Βατζάκας με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΣ, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Ταμπάκης, ο οποίος έχει αναλάβει και καθήκοντα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Επίσης, το παρόν έδωσαν ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, Αλέξανδρος Παπαθανασίου,ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, Αργύρης Διχτάς, ο Λιμενάρχης Σκιάθου, Νικόλαος Κατσάμπας, ο εκπρόσωπος του Τομέα ΕΚΑΒ Σκιάθου, Θάνος Τζούμας και ο αντιπρόσωπος του Δασαρχείου Σκοπέλου, Κώστας Βασιλείου.Τέλος, στη συνεδρίαση συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Η συνδρομή του κυρίου Λέκκα, ενός έμπειρου και αξιόλογου επιστήμονα θεμελιώνεται στο πλαίσιο συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί με το νησί των Βορείων Σποράδων για την εκπόνηση εφαρμοσμένου ερευνητικού έργου, με τίτλο «Επιχειρησιακός σχεδιασμός και οργάνωση για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών στο Δήμο Σκιάθου.»

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Κατά την διαδικασία της σύσκεψης οι παρευρισκόμενοι έθιξαν θέματα σχετικά με τον σχεδιασμό, τα μέτρα πρόληψης και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ετοιμότητα των φορέων, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας και της ασφάλειας με σκοπό την προστασία των πολιτών. Τέλος, υπήρξε ενημέρωση από πλευράς του Δήμου για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας σε όλο της το μήκος, όπως και για τους καθαρισμούς σε αλσύλλια, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ANTINERO II

Στην διαβούλευση των αρμόδιων φορέων υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικού καθαρισμού, που έχει υλοποιηθεί στα χρονικά. Πρόκειται για το πρόγραμμα Antinero II, που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Σκιάθου με το Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στόχος του η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, μέσω του καθαρισμού των κατά μήκος δασικών δρόμων. Ως επιβλέπουσα αρχή έχει οριστεί η Διεύθυνση Δασών Μαγνησίας.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί τομή για το νησί της Σκιάθου και συμβάλλει δυναμικά στην καθολική αναβάθμιση του. Οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν εκτενώς τον επιχειρησιακό τους σχεδιασμό, ενώ τονίσθηκε η διάθεση συνεργασίας μεταξύ τους, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.

Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

 

 

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο