Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λάρισα: Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη απεργία της 21ης του Μάη

Published

on

ΑΔΕΔΥ 1 1024x768.jpg

“Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις -κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας”.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας από κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ ενόψει της Γενικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας της 21ης Μαϊου.

Λάρισα: Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη απεργία της 21ης του Μάη

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας, Μιχάλης Τζιατζιάς ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Προεδρεύοντας της Ε.Ε. Βασίλης Πολυμερόπουλος ο ο ποίος τόνισε ότι “το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, μετά την πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα με νέα 24ωρη Πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 του Μάη ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της κυβέρνησης”, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν.

Στη συνέχεια μίλησε το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, Τάσος Αντωνόπουλος, που προέρχεται από τον χώρο της νοσοκομείων, τονίζοντας, ότι “τα Δημόσια Νοσοκομεία αν εξακολουθούν και εργάζονται, αυτό οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες των λιγοστών και χαμηλά αμειβομένων εργαζομένων, χωρίς να είναι ενταγμένεοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Τα χειροκροτήματα και οι φανφάρες και όλες αυτές έχουν έρθει με απολύσεις όπου απολύουν αυτοί τη στιγμή τους συμβασιούχους, που στην υγεία, την παιδεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση το 30% είναι συμβασιούχοι”.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Παντελή Βαϊνά,μέλος της Ε.Ε., Γιώργου Γεργακόπουλου, μέλους του Γ.Σ. και Σπύρου Μαρίνη, μέλους της Ε.Ε. τς ΑΔΕΔΥ οι οποίοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντιδράσουν όλοι μαζί Ενωτικά και δυνατά!

Advertisement
Λάρισα: Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη απεργία της 21ης του ΜάηΛάρισα: Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη απεργία της 21ης του Μάη

Αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την ενημέρωση και τον συντονισμό ενόψει της Γενικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας της 21ης Μαΐου στην οποία διεκδικούν:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων

Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς

Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-17

Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

Advertisement

Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ

Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς( υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες , ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο