Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιζήμια για τα συμφέροντα της Ελλάδος η ΙΧ εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη

Published

on

syriza2 1 2 620x350.jpg

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη στάση που κρατάει στα ζητήματα που άπτονται την εξωτερική πολιτική και ειδικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «η επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας μας ΙΧ εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη συνεχίζεται».

Ακολούθως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως «σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, η κυβέρνηση αποδέχεται την πάγια τουρκική προσπάθεια περί «πολιτικής επίλυσης διαφορών». Δηλαδή, «επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (…) από τις συζητήσεις των δύο χωρών, είτε υπό την εποπτεία κάποιου Οργανισμού, είτε κάποιας ισχυρής χώρας, είτε της ΕΕ», αντί για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ».

«Η κυβέρνηση τηρεί στάση υποβάθμισης και αφωνίας απέναντι στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτει πως «αν δεν το διαψεύσει άμεσα η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη για μια εθνικά επιζήμια στρατηγική αλλαγής των πάγιων θέσεων της χώρας, που απεμπολεί τα εθνικά συμφέροντα».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να διευκρινίσει άμεσα στον ελληνικό λαό τους λόγους για οποίους όχι μόνο δεν προωθεί μια συγκροτημένη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά, αλλά τηρεί στάση υποβάθμισης και αφωνίας απέναντι στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, επαναπαυόμενη στο «θετικό κλίμα» της Διακήρυξης των Αθηνών».

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο