Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Κίνδυνος μαζικής απόδρασης λόγω έλλειψης εξωτερικών φρουρών

Published

on

fylakes30 3 620x350.jpg

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Εξωτερικών Φρουρών των φυλακών Κορυδαλλού, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη προσωπικού καθιστά πιθανή μία μαζική απόδραση κρατουμένων, αν δεν ληφθούν μέτρα.

«Με την παρούσα εικόνα που υπάρχει στην εξωτερική φρουρά, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες»

Παράλληλα ζητά από την πολιτική ηγεσία την κάλυψη των οργανικών θέσεων, ώστε να είναι δυνατή η ανταπόκριση στα καθήκοντά τους, αλλά και να βγει νομοθετική ρύθμιση για τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά τις μεταγωγές.

«Με την παρούσα εικόνα που υπάρχει στην εξωτερική φρουρά, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες» τόνισε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εξωτερικών φρουρών Κορυδαλλού, Βασίλης Κεφάλας, μιλώντας στο .

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι προ κορωνοϊού στην υπηρεσία βρίσκονταν 550 άτομα και σήμερα υπηρετούν 243 άτομα.  «Υπήρχαν μέρες που η περιμετρική φρούρηση ήταν σχεδόν μηδενική. Ένας παράγοντας είναι η έλλειψη προσωπικού», λέει ο κ. Κεφάλας.

«Ένας παράγοντας είναι μεγάλη έλλειψη προσωπικού, μία στις τρεις οργανικές θέσεις του Κορυδαλλού είναι κενή» προσθέτει.

Advertisement

Επί της ουσίας οι εξωτερικοί φρουροί καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη φύλαξη των φυλακών και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή μαζική απόδραση.

Σημειωτέον στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού αφορά όχι ένα αλλά τρία κτίρια – τις ανδρικές και τις γυναικείες φυλακές καθώς και το ψυχιατρικό.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο