Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς θεαματικές εξελίξεις ο πολιτικός διάλογος – Τι συζήτησαν Παπαδοπούλου – Ακτσαπάρ

Published

on

poltikosdialogos 1 620x350.jpg

«Διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα» ήταν στην ατζέντα των συνομιλιών που είχαν στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο τούρκος ομόλογος της Μπουράκ Ακτσαπάρ στην Άγκυρα, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν «οι δύο πλευρές επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα σύμφωνα με τη Διακήρυξη των Αθηνών που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο από τους ηγέτες των δύο χωρών, διερευνώντας περαιτέρω τομείς διμερούς και διεθνούς συνεργασίας».

Επίσκεψη Μητσοτάκη

Ακόμα όπως επισημαίνεται «επανεξέτασαν τις προετοιμασίες για την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο και έκαναν απολογισμό της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στους υφιστάμενους διαύλους διαλόγου, οι οποίοι καλύπτουν όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων».

Πληροφορίες του in ανέφεραν ότι η συζήτηση συνεχίστηκε σε καλό κλίμα, χωρίς θεαματική πρόοδο, κάτι που άλλωστε δεν αναμενόταν.

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν

Τα μεγάλα ζητήματα αναμένεται να συζητηθούν σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Χακάν Φιντάν, οι οποίοι συζητούν για μία συνάντηση πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα το Μάιο.

Advertisement

Η ελληνική πλευρά όπως σημείωναν αρμόδιες πηγές είχε εξαρχής την πρόθεση στη συνάντηση Παπαδοπούλου – Ακτσαπάρ να σημειώσει το γεγονός ότι ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία έχουν ανέβει οι τόνοι σε ένα βαθμό στην ρητορική των τούρκων αξιωματούχων.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν επίσης το μεταναστευτικό αλλά και η συνεργασία των δύο πλευρών ενόψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο