Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οι καρναβαλιστές παρελαύνουν και «ξεσηκώνουν» τον κόσμο με μουσικές και χορούς

Published

on

arthrou 620x350.jpg

Καρναβαλική παρέλαση με πλήθος μασκαράδων -μικρών και μεγάλων- βρίσακεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Κυριακής (10/03) στη Θεσσαλονίκη.

Χιλιάδες κόσμου, αψηφώντας τον συννεφιασμένο καιρό αλλά και το απαγορευτικό της Διεύθυνσης Τροχαίας, βγήκαν στους δρόμους και παρελαύνουν με ξέφρενους χορούς, μουσική, τύμπανα και κόρνες!

Οι καρναβαλιστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου γύρω στις 15:00 μ.μ. από όπου ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού Θεσσαλονίκης, ενώ συνέχισαν διασχίζοντας την οδό Τσιμισκή, τη Λεωφόρο Νίκης και αναμένεται να επιστρέψουν στο σημείο της αφετηρίας για να τερματίσουν την παρέλαση.

Με μουσική, τύμπανα, κόρνες και σφυρίχτρες οι καναβαλιστές έχουν ξεσηκώσει ολόκληρη την πόλη

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν βάλει τη στολή της αρεσκείας τους και με χαμόγελο και καλή διάθεση παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης, γιορτάζοντας το έθιμο της Αποκριάς, ενώ πολλοί άλλοι παρακολουθούν και διασκεδάζουν με τις δράσεις τους.

Σφυρίχτρες, κρουστά, τύμπανα και σερπαντίνες έχουν ξεσηκώσει ολόκληρη την πόλη, με τους καρναβαλιστές να είναι ντυμένοι με στολές παντός τύπου, από τις πιο απλές ως τις πιο ευφάνταστες.

Advertisement

«Ανατράπηκε» η αρχική απαγόρευση για τη διεξαγωγή της παρέλασης

Η Τροχαία -η οποία ήταν αρνητική ως προς την διεξαγωγή της σημερινής παρέλασης- τελικά επέτρεψε τους καρναβαλιστές να συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο για τη γιορτή της Αποκριάς.

Η Αστυνομία μαζί με την ομάδα ΟΔΟΣ βρίσκονται στο σημείο, ενώ αστυνομικοί της Τροχαίας εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους που κινείται η παρέλαση.

Από τα γκρουπ που συμμετέχουν στην παρέλαση ξεχωρίζουν οι Αρλεκίνοι, οι… «Fly Over», η ανακύκλωση, τα «τιμολόγια ρεύματος» και οι σφουγγαρίστρες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παρέλαση:



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο