Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: «Τα ιστορικά τμήματα της Ρωσίας θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Published

on

2024 03 04T155257Z 142196161 RC2A86AA75P1 RTRMADP 5 UKRAINE CRISIS RUSSIA MEDVEDEV 620x350.jpg

Σε μια πολεμοχαρή ομιλία στη νότια Ρωσία, ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» μέχρι να συνθηκολογήσει η άλλη πλευρά. Είπε ότι τα αποκαλούμενα από τον ίδιο «ιστορικά τμήματα της Ρωσίας θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Ο Μεντβέντεφ μιλούσε μπροστά σε έναν χάρτη της Ουκρανίας που έδειχνε τη χώρα ως ένα πολύ μικρότερο εδαφικό όγκο χωρίς χερσαία σύνορα, στριμωγμένο στην Πολωνία, με τη Ρωσία να ελέγχει πλήρως τα ανατολικά, τα νότια και τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

«Ένας από τους πρώην ηγέτες της Ουκρανίας είπε κάποια στιγμή ότι η Ουκρανία δεν είναι Ρωσία», είπε ο Μεντβέντεφ. «Αυτή η έννοια πρέπει να εξαφανιστεί για πάντα. Η Ουκρανία είναι σίγουρα η Ρωσία», είπε υπό τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε πως οι χώρες που έφυγαν από την Σοβιετική Ένωση «πρέπει να γυρίσουν σπίτι».

Advertisement

Δεν συνομιλούμε με τον Ζελένσκι

Απέκλεισε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη σημερινή ουκρανική ηγεσία υπό τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και είπε ότι οποιαδήποτε μελλοντική ουκρανική κυβέρνηση που θα ήθελε συνομιλίες θα έπρεπε να αναγνωρίσει αυτό που αποκάλεσε νέα πραγματικότητα επί του εδάφους. Την ίδια στιγμή η Ρωσία δείχνει να μην φοβάται ούτε την συνδρομή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Σχολιάζοντας τις σχέσεις Ανατολής-Δύσης, ο Μεντβέντεφ, ο οποίος κατηγόρησε τις ειδικές δυνάμεις και τους στρατιωτικούς συμβούλους των ΗΠΑ ότι διεξάγουν πόλεμο κατά της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είναι χειρότερες από ό,τι κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962.

H Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία και μόλις πρόσφατα, «έβαλε στο χέρι» και την Γερμανία, εκθέτοντας την ηγεσία της με υποκλοπές ανώτατων στρατιωτικών ηγετών που σχεδίαζαν χτύπημα στην Κριμαία, δυσκολεύοντας τις πιθανότητες ανάληψης δράσης χωρίς σοβαρά ρωσικά αντίποινα.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο