Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Live: Ξεπέρασαν τις 30.000 οι νεκροί στη Γάζα – Μέχρι το Ραμαζάνι εναποθέτει τις ελπίδες του για ανακωχή ο Μπάιντεν

Published

on

1 7 620x350.jpg
BANNER ME POS 1000x200px

Ομάδα των Ηνωμένων Εθνών διαπιστώνει ότι πολλοί τραυματίες της ισραηλινής επίθεσης της Πέμπτης εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν επισιτιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας έχουν τραύματα από πυροβολισμούς, καθώς ο εκτελών χρέη διευθυντή του νοσοκομείου al-Awda λέει ότι το 80% των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν πυροβοληθεί.

Επιπλέον βρέθηκαν τρεις σοροί Παλαιστινίων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 115, ενώ περίπου 760 είναι οι τραυματίες.

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών θα ρίξει από αέρος ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να περιορίζει την πρόσβαση ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικών προμηθειών μέσω χερσαίων οδών.

Επτά ισραηλινοί αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ, σύμφωνα με τις Ταξιαρχίες Κασάμ της Χαμάς.

Τουλάχιστον 30.228 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 71.377 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αναθεωρημένος απολογισμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου ανέρχεται σε 1.139.

Advertisement

Δείτε live:

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο in

08:12 Ελπίζει για ανακωχή μέχρι το Ραμαζάνι ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Παρασκευή πως εξακολουθεί να «ελπίζει» ότι θα συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας προτού αρχίσει το ραμαζάνι, ιερός μήνας των μουσουλμάνων, το απόγευμα της 10ης Μαρτίου.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ενώ αποχωρούσε από τον Λευκό Οίκο, για την πιθανότητα να εφαρμοστεί ανακωχή στον παλαιστινιακό θύλακο με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων ως την ημερομηνία αυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε «το ελπίζω, εργαζόμαστε πάντα για το ζήτημα αυτό. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί». Περισσότερα εδώ.

Advertisement

07:44 Η σύγκρουση στη Γάζα «είναι επίσης ένας πόλεμος κατά των γυναικών», λέει η UN Women

Η UN Women, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων, δήλωσε ότι ο πόλεμος στη Γάζα είναι «επίσης ένας πόλεμος κατά των γυναικών».

Η υπηρεσία του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει περίπου 9.000 γυναίκες από τον Οκτώβριο, ενώ κατά μέσο όρο 63 γυναίκες αναμένεται να σκοτώνονται κάθε μέρα που συνεχίζεται ο πόλεμος.

Σχεδόν εννέα στις 10 γυναίκες αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα σε σχέση με τους άνδρες, δήλωσε η UN Women, και περίπου τέσσερις στις πέντε γυναίκες αναφέρουν ότι η οικογένειά τους τρώει τα μισά ή λιγότερα από τα τρόφιμα που κατανάλωναν πριν από τον πόλεμο.

«Καθώς ο πόλεμος στη Γάζα πλησιάζει στο πέμπτο μήνα του, οι γυναίκες της Γάζας συνεχίζουν να υφίστανται τις καταστροφικές επιπτώσεις του», ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

«Ενώ αυτός ο πόλεμος δεν χαρίζεται σε κανέναν, τα στοιχεία της UN Women δείχνουν ότι σκοτώνει και τραυματίζει τις γυναίκες με πρωτοφανή τρόπο».

Advertisement

07:26 Η Νικαράγουα προσφεύγει κατά της Γερμανίας στο Διεθνές Δικαστήριο

Η Νικαράγουα προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της Γερμανίας για την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ εν μέσω του πολέμου του στη Γάζα.

Το Διεθνές Δικαστήριο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Νικαράγουα κατέθεσε «αίτηση κίνησης διαδικασίας» και ζήτησε από το δικαστήριο να εκδώσει έκτακτα μέτρα σχετικά με τις φερόμενες παραβιάσεις των υποχρεώσεων της Γερμανίας βάσει της Σύμβασης Γενοκτονίας και των Συμβάσεων της Γενεύης του 1949 για τους νόμους του πολέμου σε σχέση με τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και «ιδίως τη Λωρίδα της Γάζας».

Advertisement

«Η Γερμανία διευκολύνει τη διάπραξη γενοκτονίας και, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει τη διάπραξη γενοκτονίας»
αναφέρει η εισήγηση της Νικαράγουα προς το δικαστήριο. Περισσότερα εδώ.

07:00 Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πύραυλο των Χούθι

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε έναν πύραυλο εδάφους-αέρος που προετοιμαζόταν για εκτόξευση από τους Χούθι στην Υεμένη.

«Οι δυνάμεις της CENTCOM αναγνώρισαν τον πύραυλο και διαπίστωσαν ότι αποτελούσε επικείμενη απειλή για τα αμερικανικά αεροσκάφη στην περιοχή», ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, με ανάρτησή της στο X.

Η CENTCOM ανέφερε ότι οι Χούθι εκτόξευσαν επίσης έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά δεν υπήρξε πλήγμα σε κανένα σκάφος.

Advertisement



Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο