Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λάρισα: Ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Μουσικότροπο

Published

on

τοτέμ 1 1.png

Μια μοναδική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης “MOYSA” θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 8μ.μ στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Μουσικότροπο”. 

Στη διεύθυνση θα είναι ο διακεκριμένος  μαέστρος Μιχάλης Τραχαλιός και σολίστ της βραδιάς θα είναι ο Λαρισαίος ταλαντούχος πιανίστας Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου και η Κυβέλη Μαθιουδάκη στο φλάουτο. Μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου των Μπαχ και Μότσαρτ,αλλά και η περίφημη ¨Μικρή νυχτερινή μουσική” του Μότσαρτ, θα παρουσιαστούν την πρώτη αυτή ημέρα του Φεστιβάλ. Η βραδιά θα κλείσει με το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Κ466 σε ρε ελάσσονα του ίδιου συνθέτη.

Για τα έργα που θα παρουσιαστούν θα μιλήσει ο καθηγητής του ΔΩΛ και συνθέτης, κ. Ευριπίδης Μπέκος.

“Το Τοτέμ των Ήχων”, ένα πρόγραμμα που παρουσιάζεται στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα παρουσιαστεί και στη Λάρισα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μουσικότροπο, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στον Μύλο του Παππά, για παιδιά ηλικίας 2 έως 8 ετών.

 Με ζωντανή πρωτότυπη μουσική και χειροποίητα σκηνικά αντικείμενα  τα παιδιά μεταμορφώνονται και οδηγούν τη δράση (καβάλ, σένγκ, γκάιντα, μπουζούκι, ακκορντεόν, ιδιόφωνα). Οι παραστάσεις είναι διαδραστικές και τα ίδια τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές της! Η διαδικασία έχει καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Advertisement
Λάρισα: Ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Μουσικότροπο

Τρεις πολυοργανίστες και μουσικοπαιδαγωγοί και ένα μαγικό τοτέμ, θα καθοδηγήσουν τα παιδιά στην αναζήτηση του πρώτου ήχου που εμφανίστηκε στον κόσμο. Με τη βοήθεια του ακορντεόν, του καβάλ, της γκάιντας, του μπουζουκιού, του σένγκ και διαφόρων κρουστών και άλλων αυτοσχέδιων οργάνων που παίζονται ζωντανά μπροστά στα μάτια τους, τα παιδιά θα ανακαλύψουν βιωματικά τις ευεργετικές ιδιότητες της συνεργασίας…μετά μουσικής.

Μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να δουν, να ακούσουν και να αγγίξουν όργανα της κλασικής, της παραδοσιακής, της λαϊκής, ακόμα και της αρχαίας ελληνικής μουσικής.

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν τα μουσικά όργανα, και να φωτογραφηθούν στο μαγικό «ηχόπλοιο»!

Επιμέλεια παράστασης
Κάτια Ανδριανάκου: μουσικοπαιδαγωγός, μουσικός

Συντελεστές
Κάτια Ανδριανάκου: ακκορντεόν, ιδιόφωνα, τραγούδι

Χρήστος Ροζάκης: καβάλ, μπουζούκι, γκάιντα, σενγκ

Advertisement

Ηλίας Παπαντωνίου: κρουστά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο